Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vremea extremă lovește Italia. Alertă de ploi intense, furtuni și inundații 
WhatsApp
Vremea extremă lovește Italia. Protecția Civilă a emis o alertă de ploi intense și risc de inundație pentru ziua de joi, 23 mai. 
Alertă de vreme rea (Foto: Freepik)

Regiunile Piemont și Veneto au fost lovite de o furtună puternică în această după-amiază, provocând pagube semnificative. În Torino, inundațiile și furtuna de grindină au au provocat mai multe pagube. Pompierii au fost chemați în repetate rânduri să intervină în situații de urgență, inclusiv pentru a salva persoane și vehicule blocate în pasajele inundate sau surprinse de apariția rapidă a cursurilor de apă pe drumurile transformate în adevărate râuri.

Alertă meteorologică pentru mâine - 23 mai 

 

Accidente rutiere au fost semnalate în aceste condiții periculoase, iar în Moncalieri, pasajul subteran Pastrengo a fost complet inundat, lăsând automobilele captive în apele învolburate.

În sud-estul centurii Torino, perturbările au fost simțite cu putere în localități precum Moncalieri, Vivero, Trofarello, Nichelino, Cambiano și Santena, unde grindina a acoperit drumurile cu un strat dens de zeci de centimetri. Pasajul subteran Pastrengo din Moncalieri a devenit un adevărat lac subteran, blocajele în trafic și accidentele rutiere fiind inevitabile.

În timp ce Piemontul a resimțit forța furtunii, nici regiunea Veneto nu a scăpat nepedepsită. În zona Treviso, o furtună violentă însoțită de grindină a lovit orașul Conegliano, provocând inundații ample. Pompierii au intervenit în numeroase situații de urgență, inclusiv pentru a îndepărta arborii căzuți și pentru a extrage apa din locuințe și localuri comerciale.

Protecția Civilă a emis avertismente meteorologice pentru Piemont și Veneto. Se prevede că ploile intense și continue vor persista cel puțin până joi, 23 mai. În plus, se anticipă noi furtuni pentru ziua de mâine, 23 mai, în regiunile Emilia Romagna, Lombardia și Veneto, iar riscul hidrogeologic rămâne ridicat în numeroasele zone din nordul Italiei.

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel