Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vreme extremă în Italia. Ciclonul Fedra a făcut ravagii: ploi abundente, vânt puternic şi avalanşe
WhatsApp
Italia s-a confruntat luni cu fenomene meteorologice extreme, inclusiv ploi abundente, vânt puternic şi avalanşe, în contextul în care ciclonul Fedra a făcut ravagii mai ales în nordul ţării, informează ANSA.
Vremea rea a făcut ravagii în Italia

Două regiuni ale Italiei, Emilia Romagna şi Piemont, au fost plasate sub incidenţa unui cod portocaliu de vreme rea, iar alte 13 regiuni - Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Molise, Apulia, Lazio, Lombardia, Sardinia, Sicilia, Toscana, Umbria şi Veneto - sunt vizate de un cod galben de vreme rea.

În regiunea Valle d'Aosta din nord-vestul Italiei, peste 6.000 de persoane care locuiesc în partea înaltă a Văii Gressoney au rămas izolate începând de duminică din cauza avalanşelor.

Mai la sud, în regiunea Liguria, costieră la Marea Tireniană, mai multe alunecări de teren au fost raportate în oraşul Genova şi în jurul acestuia. 

6.000 de oameni izolați din cauza avalanșelor din Valle d'Aosta. Inundații în Piemont

 

Aproximativ 6.000 de locuitori au fost izolați în Valea Aostei și în Piemont din cauza avalanșelor și a inundațiilor. Un camion-cisternă modificat ilegal a fost descoperit ca fiind distribuitor "ambulant" de motorină, iar un liceu din Collegno a fost închis din cauza unei defecțiuni electrice.

Una dintre avalanșe a căzut în timpul nopții pe drumul regional Val di Rhêmes, izolând municipiul de munte Rhêmes-Notre-Dame. Chiar dacă nu s-au raportat pagube materiale sau umane, zona a fost blocată, iar echipa de specialiști lucrează pentru a evalua riscul de redeschidere în siguranță. Alte zone, precum valea superioară a Gressoney și municipiul Cogne, sunt, de asemenea, izolate din cauza condițiilor meteorologice periculoase.

Pagube în Piemont


În Piemont, vremea rea a cauzat inundații și pagube în provincia Torino. Settimo Torinese a fost afectat de inundații, iar nivelul râului Bormida din Alessandria este aproape de a depăși cota de siguranță. În colegiul Collegno, infiltrațiile de apă au cauzat o defecțiune electrică, iar instituția a rămas închisă temporar.

Pompierii au efectuat peste 100 de intervenții pentru a ajuta șoferii blocați sau aflați în dificultate din cauza copacilor căzuți pe drumuri. În timp ce refugiul Selleries din Roure a fost blocat de zăpadă, angajații lucrează pentru a rezolva situația, scrie Fanpage.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel