Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Vor să ne ia de proști”. Un român din Austria a luat ajutor social de 80.000 euro ilegal: „Nu știam că trebuie să raportez înnoptările la prietena mea”
WhatsApp
Un român, în vârstă de 59 de ani, ar fi locuit și lucrat în hotelul partenerului său din Republica Cehă, dar a încasat peste 80.000 de euro în beneficii sociale în Austria.
„Vor să ne ia de proști”. Un român din Austria a luat ajutor social de 80.000 euro ilegal: „Nu știam că trebuie să raportez înnoptările la prietena mea”

Un român de 59 de ani din districtul Gmünd ar fi înșelat statul austriac mai mulți ani la rând. În total, „managerul hotelului” ar fi primit în mod ilegal 82.629,71 euro și subvenția pentru încălzire de la stat din ianuarie 2014 până în ianuarie 2022.

Austria. Șofer român de TIR, la spital după ce a intrat cu mastodontul într-o stație de taxare de pe o autostradă

 

Manager de hotel în Cehia

 

În vârstă de 59 de ani, originar din România, locuiește în Austria de peste 25 de ani. Este divorțat, dar are o relație bună cu fosta soție și a fost considerat „inapt de muncă în Austria”. Dar se spune că și-a petrecut cea mai mare parte a timpului cu iubita lui în Cehia. Asiatica conducea un hotel acolo, iar în lipsa ei se spune că el ar fi condus afacerea de cazare.

În plus, s-a dovedit că românul înnopta din când în când la o prietenă de-a sa, care era și vecină cu el în Gmünd. Vecinul a reușit să-l demaște după ce i s-au părut suspecte vizitele sporadice ale românului, mereu cu bagaje, din cartierul Gmünd.

La un control oficial în apartamentul românului, nu au fost găsite obiecte personale, nici periuță de dinți, nici haine de-ale sale. Nici macar curent nu era în apartament.

Austria. Adolescent român de 13 ani, declarații halucinante când a fost prins după o serie de tâlhării

 

„Incredibil, vor să ne ia de proști”

 

La procesul pentru înșelăciune de la Krems, românul a negat orice intenție: „Călătoream mult și nu știam că ar fi trebuit să raportez înnoptările la prietena mea în cartierul Gmünd”. Bărbatul a spus în instanță că ar fi uitat pur și simplu să ofere aceste informații.

„Incredibil, vor să ne ia de proști”, a spus judecătorul și l-a condamnat pe românul de 59 de ani la 20 de luni de închisoare pentru fraudă comercială gravă. În final, cuantumul prejudiciului a fost stabilit la 37.141 de euro, pentru că abia din 2018, falsa reședință a fost verificabilă pentru autorități. 

Românul trebuie să facă închisoare șase luni și să restituie cei aproape 40.000 de euro.

Sentința nu este definitivă.

Povestea unei prostituate românce din Austria: „Aveam datorii acasă, aveam nevoie de bani”. Singurul regret este că și-a mințit copilul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel