Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vloggerul spaniol care a umilit un cerşetor român și a pus imaginile pe Youtube a fost condamnat definitiv
WhatsApp
Vloggerul spaniol care a umilit un cerșetor român a fost condamnat definitiv de justiție. Pe lângă cele 15 luni de închisoare, pedeapsă pe care a ispășit-o deja, tânărul nu are voie să dețină un cont de YouTube timp de 5 ani.

Curtea Supremă a confirmat sentinţa pe care o instanţă din Barcelona a pronunțat-o împotriva lui Kanghua Ren, cunoscut de utilizatori sub numele de ReSet.

Vloggerul spaniol nu mai are voie să deţină un cont de YouTube timp de cinci ani, pedeapsă complementară celei cu închisoarea, potrivit publicației ElPais. Potrivit instanţei, şedinţa de plen a urmat criteriile parchetului şi, în vederea formulării sentinţei definitive, trei magistraţi au putut formula voturi individuale. 

Cum l-a umilit pe cerşetorul român

 

Fapta datează din 2017, atunci când vloggerul "a încălcat integritatea morală" a victimei printr-o farsă. El a obligat un bărbat să mănânce un biscuit Oreo umplut cu pastă de dinți. Ren a fost condamnat la 15 luni de închisoare și obligat să-i plătească victimei suma de 20.000 de euro.

Bărbatul fără adăpost a fost identificat de mass-media spaniolă drept Gheorghe L - un român care a lucrat ca cioban înainte de a ajunge la Barcelona. Extrase din documentele judecătoreşti prezentate în ziarele spaniole arată că Ren a obţinut aproximativ 2.000 de euro de pe urma reclamelor care au rulat în timpul filmuleţului cu farsa.

Potrivit acestora, farsa făcută omului străzii nu a fost un "act izolat" - Ren fiind cunoscut şi pentru alte glume "crude" făcute unor victime vulnerabile.

Filmuleţul, în care se vede cum omul vomită după ce mănâncă biscuitul, a dus la condamnarea pe scară largă a lui Ren. Vloggerul a şters videoclipul de pe canalul său în urma criticilor, s-a dus să-l caute din nou pe bărbat şi i-a oferit 20 de euro.

Ulterior, el s-a oferit să-i dea victimei 300 de euro dacă nu a iniţiază o acţiune legală împotriva sa.

Ren a promis să facă farsa după ce a fost provocat de unul dintre cei 1,2 milioane de fani ai săi de pe YouTube să mănânce el însuşi un biscuit cu pastă de dinţi.

„Totul a fost ca o glumă”. „Intenția mea a fost să nu jignesc”, a spus vloggerul. „Am abandonat liceul pentru a urma acest job. Mă descurcam bine. Și apoi s-a întâmplat asta”, a continuat influencerul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel