Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Violator român condamnat la închisoare în Anglia, extrădat fără drept de a se întoarce vreodată
WhatsApp
Un român a fost condamnat la 17 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de viol. Totodată, el va fi extrădat fără drept de a se întoarce în Anglia. 
Mihai Săvescu, românul condamnat la închisoare în Anglia

Un violator român care a fost condamnat la închisoare în Anglia va fi extrădat după ce își va ispăși pedeapsa, fără a avea dreptul de a se întoarce vreodată în această țară, relatează jurnaliștii de la publicația Stoke Sentinel. Poliția a felicitat victima pentru curaj.

Mihai Săvescu, în vârstă de 34 de ani, din Longton, va trebui să execute 17 ani de închisoare, după care va fi extrădat în România. Totodată, numele său va fi consemnat în registrul infractorilor sexuali câte zile va mai trăi.

Românul a fost condamnat în urma unui proces desfășurat la Stoke-on-Trent Crown Court.

Poliția: "Săvescu, un prădător"

 

Detectivii implicați în acest caz au lăudat "curajul" victimei, ale cărei dovezi au ajutat la închiderea periculosului violator pentru 17 ani.

Poliția din Staffordshire a salutat sentința dată în cazul violatorului român.

"Săvescu a fost un prădător și manipulator. Aș dori să felicit victima care a dat dovadă de curaj și a raportat aceste lucruri îngrozitoare care i s-au întâmplat. Ea a demonstrat curaj și cooperare incredibile pe tot parcursul procesului", a spus detectivul Diane Sproston, de la Unitatea pentru violuri și a infracțiunilor sexuale grave.

Săvescu va fi extrădat imediat își va ispăși pedeapsa cu închisoarea. El va rămâne în registrul infractorilor sexuali pentru tot restul vieții, au decis judecătorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel