Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vinerea Neagră în Italia: Țara, la un pas de blocaj. Proteste și greve generale în mai multe regiuni: Sectoarele afectate
WhatsApp
Italia, la un pas de blocaj vineri, 16 decembrie. O grevă generală este anunțată în așa numita „Vinere Neagră” în Tirol de Sud, Basilicata, Campania, Emilia-Romagna, Friuli, Liguria, Lombardia, Molise, Sardinia, Toscana și Lazio.

Greva generală convocată de CGIL (n.r. - Confederația Generală a Muncii Italiană - un sindicat național) și UIL (n.r. - Uniunea Muncii Italiană - un sindicat național) pentru vineri, 16 decembrie, va fi punctul culminant al unei săptămâni de proteste din Italia. Organizațiile sindicale s-au mobilizat pentru a manifesta în toată Italia împotriva guvernului Meloni. Sindicatele consideră că politicile noului guvern italian sunt „împotriva muncii, greșite și trebuie schimbate”. Greve sunt anunțate în rândul transportatorilor publici, funcționarilor publici, profesori chiar și educatori. Totodată, angajații benzinăriilor au anunțat că se vor alătura grevei generale.

După mobilizările și grevele din Calabria, Sicilia, Umbria, Puglia, Trentino Valle D'Aosta și Veneto, mâine va fi rândul Marche, Abruzzo și Piemont. Punctul culminant al protestelor este însă așteptat vineri, când vor ieși în stradă și muncitorii din toate celelalte regiuni: Tirol de Sud, Basilicata, Campania, Emilia-Romagna, Friuli, Liguria, Lombardia, Molise, Sardinia, Toscana și Lazio. Secretarul CGIL Maurizio Landini va conduce manifestația care va avea loc la Roma, în Piazza Madonna di Loreto, începând cu ora locală 10:00.

Muncitorii străini, esențiali pentru Italia: românii, în topul lucrătorilor într-un domeniu important

 

Greva generală 16 decembrie în Italia: Proteste în mai multe regiuni

 

În Lazio, organizațiile sindicale Fit-Cisl și UilTrassporti se vor alătura grevei generale care va implica liniile Cotral ale Regiunii. În Lombardia, greva va fi în mijloacele de transport în comun de la suprafață, cât și în subteran. În Emilia-Romagna vor fi oprite activitățile în școli și universități. Personalul Tper din Bologna și Ferrara (autobuze și curieri) nu va lucra între orele 11.30 și 15.30.

Italia. Guvernul Meloni a tăiat cecul de 500 de euro pe care statul îl dădea tinerilor când împlineau 18 ani

În Toscana greva va afecta toate categoriile de lucrători, atât publici, cât și privați. Pentru cei care călătoresc cu trenul sunt așteptate neplăceri: greva va începe la ora locală 09:00 și se va încheia la ora 17:00. 

2. -imagine fara descriere- (vinerea-neagra-in-italia-tara--la-un-pas-de-blocaj--proteste-si-greve-generale-in-mai-multe-regiuni-sectoarele-afectate-2.jpg)

 

Grevă de benzinării pe autostradă

 


Greva benzinăriilor continuă în sistemele de distribuție pe autostrăzi. Nicio realimentare până vineri, 16 decembrie, la ora 22.00. Faib Confesercenti, Fegica și Anisa Confcommercio se plâng de „starea de degradare absolută la care au fost supuse zonele de deservire a autostrăzilor, atât din punct de vedere al prețurilor la carburanți, cât și al alimentației, complet anormale și ieșite din piață, cât și din punct de vedere al standardelor de calitate”.

3. -imagine fara descriere- (vinerea-neagra-in-italia-tara--la-un-pas-de-blocaj--proteste-si-greve-generale-in-mai-multe-regiuni-sectoarele-afectate-3.jpg)

 

Cerințele sindicatelor de la Meloni


CGIL și UIL au convocat greva generală pentru a protesta împotriva formulării legii bugetului guvernului Meloni și pentru a cere să crească salariile prin eliminarea taxelor majorărilor din contractele naționale, ducând scutirea fiscală la 5% pentru salariile de până la 35.000 de euro pentru recuperarea a salariul de cel puțin pe o lună și prin introducerea unui mecanism automat de indexare a deducerilor la inflație (așa-numita recuperare a forței fiscale). Totodată, sindicatele cer să acorde protecție tuturor formelor de muncă, acordând o valoare generală Contractelor Colective Naționale de Muncă, sancționând astfel un salariu minim și drepturi normative universale.

„Se agravează exploatarea, abuzul și muncă nedeclarată”. Se cere o reformă a politicilor pentru badante, în Italia: „Cele mai multe sunt românce!”

Sindicatele mai cer o reformă fiscală care să respecte principiul progresivității; impozitarea profiturilor suplimentare care generează resurse pentru o contribuție extraordinară de solidaritate; reevaluarea pensiilor; resurse pentru dreptul la educație, pentru asistența medicală care s-a confruntat și se confruntă cu efectele dramatice ale pandemiei; să anuleze Legea Fornero și să se introducă: ieșirea flexibilă de la muncă începând cu vârsta de 62 de ani, pensia garantată pentru tineri și pentru cei cu cariere discontinue și „sărace”, recunoașterea muncii de îngrijire, recunoașterea diferențelor de gen.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel