Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO | Momentul emoționant în care zeci de mii de români cântă imnul național pe stadionul din Frankfurt
WhatsApp
"Piele de găină". Momentul emoționant înainte de startul meciului dintre România și Slovacia, terminat la egalitate, scor 1-1. Zeci de mii de români cântă imnul național pe arena din Frankfurt. 
Românii au făcut spectacol la Frankfurt

Moment emoționant la Frankfurt, înainte de începerea partidei dintre România și Slovacia. În momentul imnului, pe stadion s-a auzit doar imnul României, din piepturile a 30.000 de români. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare de un român prezent pe stadion.

 VIDEO

@mariancodirla86 #national #anthem #romania #frankfurt #euro2024 #foryou ♬ sunet original - Marian Codirla

 

România s-a calificat în optimi

 

Pe o ploaie torențială și un vânt puternic, jucătorii Generației de suflet au împlinit visul a milioane de români și s-au calificat în optimile EURO 2024. Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Slovacia, care s-a calificat şi ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37).

Edward Iordănescu - Ne dorim să ne oprim cât mai departe la acest Campionat European

 

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, miercuri, în conferinţa de presă susţinută după egalul cu Slovacia, scor 1-1, care a adus calificarea în optimile de finală, că îşi doreşte ca traseul primei reprezentative la EURO 2024 să fie cât mai lung.

"Îi felicit pe băieţi, am crezut tot timpul în ei, de când am venit. România are talent, România are potenţial, România trebuie să aibă personalitate şi să muncească mult. România şi-a regăsit spiritul pe care nu are voie să-l piardă niciodată. Ne dorim să ne oprim cât mai departe la acest Campionat European. Aşteptăm să ne aflăm adversara, nu că ar conta foarte mult, pentru că toate sunt echipe valoroase. Iar echipa naţională va merge înainte şi după EURO. A fost fabulos. E o generaţie fantastică şi sunt sigur că aceşti băieţi vor inspira multe generaţii de acum înainte. Eu sunt norocos să antrenez o generaţie atât de talentată", a afirmat el.

"Am pus în joc tot ce am avut. Au fost patru meciuri în acest an în care am fost conduşi şi am revenit. Nu am cedat, am refuzat să pierdem, am dat totul. Şi azi nu ne-a căzut bine că am început de la 0-1, cu toate că noi am avut prima ocazie importantă. Dar s-a întâmplat să primim gol, iar apoi am revenit. Acum mergem mai departe. Cred că aţi văzut că am vrut să câştigăm meciul, până în minutul 80 când am dorit să securizăm rezultatul, mai ales că ştiam ce se întâmplă în cealaltă partidă. Ne-am dorit victoria. Faptul că ne-am calificat cu un punct şi am scris istorie terminând pe primul loc în grupă e mai mult decât binevenit", a adăugat selecţionerul.

Iordănescu a menţionat că valoarea şi calitatea lui Ianis Hagi au produs momentul care a ajutat naţionala, făcând referire la lovitura de la 11 metri obţinută de decarul României. "Pe Ianis Hagi l-am ales (n.r. - în primul unsprezece) pentru că am încredere în el. A fost şi o strategie să îl integrăm, pentru că nu a avut foarte multe minute la club. Iar pe finalul grupei ne-am dorit să aducem prospeţime. Valoarea şi calitatea lui au produs un moment care ne-a ajutat (n.r. - penalty-ul obţinut de Hagi), dar echipa a bătut la unison în acelaşi ritm", a spus antrenorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel