Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Valuri de lacrimi la înmormântarea Andreei Rabciuc de miercuri, din Italia: "Imposibil de acceptat că nu mai este aici”
WhatsApp
Înmormântarea Andreei Rabciuc, românca de 27 de ani dispărută din 2022 a avut loc miercuri, 20 martie într-o atmosferă plină de emoție și durere în orașul Jesi, Italia,
Înmormântarea Andreei Rabciuc a avut loc miercuri, 20 martie la Jesi, Italia: "Imposibil de acceptat că nu mai este aici” / Foto: Captura Youtube

O mulțime înmărmurită s-a adunat în fața Catedralei din Jesi, miercuri la ora 15:00, pentru a-i aduce un ultim omagiu Andreei Rabciuc, românca de 27 de ani care a dispărut misterios în urmă cu doi ani. Rămășițele sale au fost găsite recent într-o fermă din Castelplanio.

Andreea Rabciuc a fost găsită moartă în urmă cu două luni, iar astăzi, o ceremonie de înmormântare a avut loc la Catedrala din Jesi pentru a permite celor apropiați să-și ia rămas bun de la ea. Atmosfera a fost plină de tristețe și durere, iar cei prezenți și-au exprimat profundul regret și pierderea suferită.

Colegii ei au mers la catedrala din Jesi pentru a-și lua un ultim rămas bun de la prietena lor dispărută, adunați în jurul mamei ei, Georgeta Cruceanu, și a partenerului ei, Simone Gatti. Alături de cuplu au fost copiii lui Gatti, care au stat alături de tatăl lor în primele rânduri ale bisericii. Lângă sicriul alb al tinerei de 27 de ani se aflau flori colorate și o păpușă cu un unicorn, pe care Andreea Rabciuc îl iubea.

 

Ancheta privind moartea fetei este încă în curs de desfășurare



Au lipsit însă tatăl fetei, bărbatul căruia fata i-ar fi trimis ultimul mesaj înainte de a dispărea, și Simone Gresti, bărbatul de 44 de ani cu care avea o relație în momentul dispariției. Gresti este în prezent singura persoană cercetată pentru moartea fetei de 27 de ani, fiind acuzat de omor voluntar.

Ancheta privind moartea fetei este încă în curs de desfășurare și pare să fi început cu adevărat abia în ianuarie, când au fost găsite rămășițele în ferma din Castelplanio.

La fața locului au fost găsite, de asemenea, bucăți dintr-o eșarfă, probabil arma crimei, și o frază scrisă cu un pix negru pe grinda de lemn de care era legată bucata de pânză. În ultimul mesaj, tânăra de 27 de ani se referea la iubitul ei de atunci, Gresti, și la mama ei. „Dacă nu mi-ar fi luat telefonul mobil, aș fi sunat-o măcar pe mama”, scria în propoziție.

 

„Andreea trăiește în inimile noastre”

 

„Andreea trăiește în inimile noastre, iar acest lucru trebuie să ne ajute să mergem mai departe”, a subliniat de la altar o prietenă de familie, Marzia Pennisi. Imediat după aceea, prietena tinerei de 27 de ani a citit un pasaj din scrisoarea făcută de colegi la procesiunea cu torțe organizată pentru ea pe 12 martie la Jesi.

"Este imposibil de acceptat că Andreea nu mai este, imposibil de acceptat o lume căreia îi lipsește zâmbetul ei generos, cel pe care îl dăruia tuturor, oglinda unei inimi profunde și complicate, ușor de cuprins și ușor de exploatat. Dacă ai avut norocul să rămâi în această inimă, atunci ai găsit un loc sigur, o casă pentru totdeauna. Imposibil să nu-ți amintești de simplitatea acestei fete care nu-și încălca cuvintele și care nu se temea de nimic și de nimeni.

Nu îi era frică să fie auzită sau să fie văzută, așa colorată cum era ea. Imposibil să nu te lași vrăjit de lumea magică pe care Andreea o reprezenta. Asta ne dorim să facem: să credem în imposibil. Să credem în unicorni, pentru că a crede înseamnă și a cere ca imposibilul să se întâmple și a cere ca cei care știu, să vorbească", au scris colegii ei despre tânără, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel