Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Valeriu Gheorghiţă a fost demis. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, numit preşedinte CNCAV
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit, marți, de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu secretarul de stat Andrei Baciu.    
Valeriu Gheorghiţă a fost demis. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, numit preşedinte CNCAV

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost numit preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, premierul a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davilla". Conducerea CNCAV va fi preluată de miercuri de Andrei Baciu.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a fost înființat prin Decizia nr. 385 din 20.11.2020, pentru: informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și publicul larg; comunicare în situații de criză; organizarea centrelor de vaccinare și coordonarea derulării activității acestora; asigurarea procesului logistic necesar desfășurării activităților aferente procesului de vaccinare; identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare; elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare.

 

Decizia de numire a lui Andrei Baciu la conducerea CNCAV

 

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, de asemenea, decizia de numire în funcție pentru secretarul de stat Andrei Baciu.

„Decizie privind desemnarea domnului Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cu completările ulterioare, în temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, în temeiul art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, se desemnează în calitate de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Ambele decizii au fost publicate marți 1 martie în Monitorul Oficial. Conducerea CNCAV va fi preluată de miercuri de Andrei Baciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel