Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vacanța tragică în Grecia. O româncă a murit, după ce i s-a făcut rău în Halkidiki. Ambulanţa a venit după 75 de minute
WhatsApp
Vacanţa s-a încheiat tragic pentru o româncă în Grecia. 
Vacanța tragică în Grecia. O româncă a murit, după ce i s-a făcut rău în Halkidiki. Ambulanţa a venit după 75 de minute

O românca în vârstă de 63 de ani, care tocmai coborâse de pe un vas de croazieră, a murit, după ce i s-a făcut rău într-o tavernă din Halkidiki. Deși apelul la 112 s-a făcut imediat, ambulanţa a ajuns abia după 75 de minute. Medicii nu au mai putut să o salveze. Prefectura Halkidiki are doar cinci centre medicale, iar distanţele dintre ele sunt mari, scrie publicația Kosmodromio.

Moartea tragică a turistei românce, care și-a dat ultima suflare pentru că ambulanța a întârziat, a fost comentată de președintele lucrătorilor EKAV din Macedonia Centrală, Prodromos Develoglou, care a subliniat că este nevoie urgentă de redistribuirea ambulanțelor și de mai mulți salvatori in zona, relatează publicația News Break.

„De la centrul de sănătate din Agios Nikolaos la Ouranoupoli este la 1 oră și 20 de minute. Ambulanța a preluat apelul, așa cum se cuvine, în termen de un minut de la timpul de comunicare pe care EMS a avut-o cu persoanele care au sunat. Doar procedura pentru a ajunge la Ouranoupoli din Agios Nikolaos, unde se află centrul de sănătate, este de 1 oră și 20 de minute”, a spus el despre incident.

După cum adaugă el, Halkidiki are o rețea de drumuri foarte specială, cu șosele înguste și multe viraje prin munți. În acest caz nu a fost vina, ci distanța lungă.

Soluția propusă de președintele EKAV din Macedonia Centrală este redistribuirea ambulanțelor, deoarece planificarea inițială a fost făcută când turismul nu era dezvoltat în zonă.

 

Vezi și: Turistă, dezamăgită de o celebră insulă din Grecia: N-am văzut atâta mizerie în viața mea. Am plecat acasă mai devreme 

 

O turistă povestește experiența sa în Corfu, o insulă extrem de populară pentru turiștii din toată lumea, înclusiv pentru români. 

O femeie povestește pe TikTok experiența sa în timpul vacanței în insula Corfu, despre care spune că a fost dezamăgitoare. Femeia, care pare să aibă un accident britanic puternic, spune că insula este extrem de mizerabilă, iar numărul mare de turiști se adaugă la dezastru. 

"În toți anii noștri de călătorie nu am plecat niciodată mai devreme de undeva, cu excepția anului trecut, când am vizitat Corfu. La fel și în micuțul oraș numit Akoudi din Peloponez. Și de acolo am plecat mai devreme, dar asta pentru un alt motiv: aveam senzația că orașul plin de criminali, era înfricoșător.

Corfu pentru noi a fost dezgustător. Nu am văzut atâta gunoi și mizerie în viața mea. Oamenii care spune că această insulă este de patru sau cinci stele, fie au standarde foarte scăzute sau nu au călătorit cum trebuie. Vă spun că gunoiul și turismul de masă care afectează insula nu sunt lucruri normale pe alte insule. Evident că sunt câteva naționalități care au distrus insula cu preferințele sale pentru resorturi.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel