Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Va da Elon Musk 45 de milioane de dolari pe lună pentru Trump? Miliardarul american are un mesaj
WhatsApp
Elon Musk dezminte că ar dona lunar 45 de milioane de dolari pentru realegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. 

Multimiliardarul, a declarat că nu cheltuiește 45 de milioane de dolari pe lună pentru a susține campania electorală a candidatului republican Donald Trump, ci o sumă mult mai mică, informează AFP miercuri.

Wall Street Journal a relatat recent că Musk plănuiește să doneze această sumă unui Comitet de Acțiune Politică (PAC) numit America PAC. Aceste comitete nu pot finanța direct un candidat, dar pot desfășura activități de susținere, cum ar fi campanii publicitare și acțiuni pe teren.

Marți, pe rețeaua socială X, deținută de Musk, el a descris informația publicată de Wall Street Journal drept "grotescă" și a clarificat că face donații către America PAC, dar în sume mult mai mici. Musk a menționat că acest comitet promovează "meritocrația și libertățile individuale".

Elon Musk are o avere de 233 de miliarde de dolari

 

Potrivit documentelor Comisiei Electorale Federale a Statelor Unite (FEC), printre donatorii America PAC se numără frații Cameron și Tyler Winklevoss, cunoscuți pentru disputele lor cu Mark Zuckerberg privind crearea Facebook și pentru investițiile în criptomonede; Douglas Leone, partener la firma de investiții Sequoia Capital din Silicon Valley; și Antonio Garcias, fost manager la Tesla între 2007 și 2021.

Numele lui Musk nu apărea pe lista donatorilor la sfârșitul lunii iunie, când America PAC strânsese 8,75 milioane de dolari.

În martie, Musk, a cărui avere este estimată de Forbes la 233 de miliarde de dolari, afirmase că nu va susține financiar niciun candidat. Totuși, la scurt timp după atacul asupra lui Donald Trump din 13 iulie, el și-a declarat sprijinul pentru fostul președinte, care urmărește să obțină un nou mandat la Casa Albă.

 

Elon Musk și-a arătat susținerea pentru Donald Trump după încercarea de asasinat

Elon Musk părea să-l susțină pe Donald Trump chiar înainte de asasinat, însă după evenimentul care ar fi putut să schimbe cursul istoriei, atitudinea lui a devenit mult mai fățișă în favoarea candidatului republican.

"Îl susţin pe deplin pe preşedintele Trump şi îi doresc însănătoşire grabnică", a scris miliardarul americano-sud-african, reacţionând după ce fostul preşedinte american a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania (est) în urma unor focuri de armă. 

Rămâne de văzut dacă odată cu retragerea candidaturii lui Joe Biden, Elon Musk va continua susținerea vehiculată de presă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel