Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
USR propune ca strada pe care se află Ambasada Rusiei să se numească Aleksei Navalnîi 
WhatsApp
USR Bucureşti va propune o hotărâre de Consiliu General prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei Rusiei, să fie redenumită Aleksei Navalnîi.
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR Bucureşti subliniază că această iniţiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice şi al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate şi justiţie în întreaga lume.

''Redenumirea străzii pe care îşi are sediul consulatul Rusiei în "Strada Aleksei Navalnîi" nu este doar un gest simbolic. Este un mesaj clar că sprijinim lupta pentru libertate, dreptate şi democraţie. Este o expresie a solidarităţii noastre cu toţi cei care, precum Aleksei Navalnîi, îşi riscă libertatea şi chiar viaţa pentru a-şi apăra ţara de corupţie şi autoritarism. Prin acest act onorăm curajul şi sacrificiul lui Navalnîi şi ne afirmăm angajamentul faţă de valorile care stau la baza unei lumi mai juste pentru toţi", a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu.

Inițial s-a vrut ca strada Tuberozelor să se numească Ucraina LiberăŞi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat pe Facebook iniţiativa de schimbare a numelui străzii.

Iniţial, un proiect depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu şi Florin Covaci, consilieri generali USR, cerea modificarea străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă, însă propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile şi democraţia, prin redenumirea străzii în memoria lui Aleksei Navalnîi.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi avizul Prefectului.

''Cetăţenii care sprijină acest proiect pot semna petiţia aici: https://petition.qomon.org/punem-consulatul-rusiei-pe-strada-alexei-navalnii/ pentru a îi convinge şi pe ceilalţi consilieri să voteze propunerea'', informează USR Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel