Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ursula von der Leyen, votată pentru încă un mandat în fruntea Comisiei Europene
WhatsApp
Ursula von der Leyen a obținut un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, în ciuda criticilor tot mai vehemente din ultima perioadă. 

Parlamentul European a aprobat joi propunerea ca Ursula von der Leyen să rămână președinta Comisiei Europene pentru încă un mandat de cinci ani.

Politiciana germană a obținut 401 voturi în cadrul unei proceduri secrete de vot.

Împotriva unui nou mandat pentru Ursula von der Leyen au votat 284 de eurodeputați, iar 15 s-au abținut.

Giorgia Meloni și Viktor Orban nu au mai vrut-o pe Ursula von der Leyen

 

Majoritatea calificată a fost de 360 de voturi, nu 361 cum fusese inițial anunțat, această corecție fiind bazată pe numărul total de mandate. Spania a notificat Parlamentul European că are un eurodeputat mai puțin, astfel că în ziua votului, componența PE era de 719 eurodeputați (jumătate plus unu din acest număr, rotunjit în sus, este 360).

La Consiliul European din 27-28 iunie, liderii statelor membre au ajuns la un acord privind funcțiile de top din Uniunea Europeană, însă fără consens complet. Șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, s-a abținut de la votul pentru nominalizarea Ursulei von der Leyen, în timp ce premierul ungar, Viktor Orban, inițiatorul formării grupului europarlamentar "Patrioți pentru Europa", care cu 84 de membri a devenit al treilea ca mărime din Parlamentul European, a votat împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel