Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uraganul Fiona se năpustește asupra Insulelor Bermude: Vânturile de 200 km/h lasă 70% din insulă fără curent electric - VIDEO
WhatsApp
Uraganul Fiona continuă să lovească Insulelor Bermude cu vânturi de 200 km/h și valuri de 9.144 m. Furtuna de categoria III a răsturnat iahturi în porturile insulei și a lăsat 70 la sută din insulă fără curent electric. 
Uraganul Fiona se năpustește asupra Insulelor Bermude: Vânturile de 200 km/h lasă 70% din insulă fără curent electric - VIDEO / Foto: Captură video youtube

Valurile mareelor au provocat haos în portul Hamilton, unde Rob Marciano de la ABC News relatează că bărcile sunt aruncate pe uscat sau se scufundă. 

'O parte dintre aceste bărci nu doar că ajung la bord, ci chiar se scufundă', a declarat Marciano. 'Este pur și simplu o nebunie aici'. O situație similară are loc și în apropiere, în Pitts Bay, unde au fost fotografiate iahturi răsturnate de valurile furioase. 

 

Uraganul Fiona a lovit insula joi ca o furtună de categoria IV inițial

 

Din cauza apelor învolburate, Norwegian Cruise Line și-a anulat croaziera cu destinația Bermuda, redirecționând călătoria cu plecare din New York pentru a se îndrepta în schimb spre nord, spre New Brunswick, Canada. 

Marciano a adăugat că locuințele de lux din Hamilton Harbor care sunt lovite de uragan nu ar trebui să aibă probleme în a rezista vânturilor puternice și precipitațiilor, deoarece sunt betonate și făcute pentru a rezista acestor furtuni și au chiar conducte de colectare a apelor pluviale pentru a transforma ploaia în apă potabilă.  

Fiona a lovit insula joi ca o furtună de categoria IV, dar, în ciuda faptului că a fost retrogradat, uraganul continuă să amenințe insulele din Caraibe, în timp ce se îndreaptă și spre Canada. 

 

Furtuna a ucis cinci persoane

 

Până în prezent, furtuna a ucis cinci persoane - două în Puerto Rico, două în Republica Dominicană și una în insula franceză Guadelupa - înainte de a se îndrepta spre Bermude, unde locuitorii au fost văzuți închizând ferestrele și adăpostindu-se înainte de sosirea uraganului. 

Joi după-amiază, Fiona avea vânturi maxime susținute de 200 de km pe oră și se afla la sud-vest de Insulele Bermude. Aceasta se deplasa spre nord-nord-est cu 20 de km pe oră, potrivit Centrului Național pentru Uragane din Miami. 

 

O înregistrare video înspăimântătoare arată valurile uriașe

 

O înregistrare video înspăimântătoare arată valuri uriașe care se abat asupra Bermudelor, în timp ce uraganul Fiona începe să lovească insula în drumul său spre Canada - la doar câteva zile după ce a devastat Puerto Rico.

Videoclipul, realizat de o Saildrone, arată cum camera se luptă să rămână pe linia de plutire în timp ce valurile se balansează înainte și înapoi, cu o forță suficient de puternică pentru a face rău de mare oricui.

O avertizare de uragan a rămas în vigoare pentru toate Insulele Bermude, unde locuiesc peste 60.000 de persoane, iar ochiul furtunii este așteptat să treacă la vest de Bermude joi seara, a precizat centrul.

 

 

Oficialii au emis acum un avertisment de călătorie

 

Oficialii au emis acum un avertisment de călătorie și au avertizat rezidenții americani care doresc să părăsească insula să o facă imediat înainte de marea sosire a Fionei, potrivit Bermuda Travel Advisory. 

Premierul David Burt a trimis chiar un tweet în care îi îndeamnă pe rezidenți să 'aibă grijă de ei și de familia lor. Să ne amintim cu toții să verificăm, precum și să avem grijă de persoanele în vârstă, familia și vecinii noștri', conform Daily Mail.

Furtuna din Bermude este de așteptat să aducă ploi abundente și inundații fulgerătoare, alături de 'valuri puternice', potrivit The Weather Channel.  

În timp ce furtuna se apropia de Bermuda, unii locuitori au fugit de pe insulă, în timp ce alții rezistă la această furtună îngrozitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel