Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Managerul Spitalului „Sf.Maria” Iaşi: „Nu există niciun incendiu. Dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare”
WhatsApp
Managerul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria" din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.
UPDATE. Managerul Spitalului „Sf.Maria” Iaşi: „Nu există niciun incendiu. Dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare” / Foto: Mediafax

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

"A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare", a declarat Alina Belu.

 

Spitalul se află în funcţionalitate totală și nu există victime



Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

"Pe zona predată nouă, aflată în funcţionalitate totală, nu există niciun incendiu. Nu avem flacără deschisă în spital, nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele din apropierea zonei de degajare de fum şi funingine au fost evacuaţi către capătul tronsonului, s-a ventilat imediat, se spală funinginea pentru a fi în parametri maximi", a spus Alina Belu.

Spitalul „Sf Maria" din Iaşi este cel mai mare spital pentru copii din zona Moldovei, aici fiind clinici cu specializare unică în această parte a ţării. Clădirea în care funcţionează Spitalul pentru copii a fost dată în folosinţă în 1970. De atunci şi până în 2019 nu s-au efectuat lucrări majore de reparaţii şi reconsolidare.

 

Spitalul „Sf Maria" din Iaşi se află în renovare încă de la sfârșitul anului 2019



De la sfârşitul anului 2019 sunt derulate lucrări de reparare şi modernizare în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 27 milioane de euro, din care 7 milioane de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Contractul prevede ca lucrările de execuţie să se desfăşoare pe o perioadă de 44 de luni. În toată această perioadă actul medical nu este întrerupt, ci doar restrâns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel