Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Unul dintre cei mai bătrâni elefanți din lume, Tricia, a murit la vârsta de 65 de ani într-o grădină zoologică din Australia
WhatsApp
Unul dintre cei mai bătrâni elefanți din lume, Tricia, a murit la vârsta de 65 de ani într-o grădină zoologică din Australia. Premierul Australiei de Vest, Mark McGowan, își amintește de animal pentru "statura și grația" sa într-un elogiu emoționant.
Unul dintre cei mai bătrâni elefanți din lume, Tricia, a murit la vârsta de 65 de ani într-o grădină zoologică din Australia / Foto: Unsplash

Grădina zoologică din Perth este în doliu după moartea lui Tricia, care, la 65 de ani, era considerat unul dintre cei mai bătrâni elefanți din lume. 

Elefantul asiatic a fost o atracție majoră la grădina zoologică în ultimele șase decenii și a fost descrisă ca o "icoană" a Australiei de Vest de către premierul Mark McGowan. 

De la sosirea sa la grădina zoologică din Perth, în 1963, din Vietnam, a ajutat generații întregi să dezvolte o apreciere pentru elefanți și conservarea vieții sălbatice. 

Își amintește de ea pentru natura sa obraznică și iubitoare, care a cucerit instantaneu inimile tuturor celor care și-au făcut timp să vină să o vadă, conform Daily Mail. 


Premierul Australiei de Vest, declarație prin care îi aduce un omagiu Triciei

 

„În această seară, Australia de Vest își ia rămas bun de la o icoană... Pentru multe familii din WA, inclusiv pentru a mea, Tricia a fost un nume de familie. Statura și grația ei erau convingătoare”, a adăugat dl McGowan.  

„Sănătatea și bunăstarea Triciei au fost monitorizate îndeaproape de ceva timp de către medicii veterinari și de îngrijitorii ei dedicați elefantului, dar starea ei de sănătate s-a deteriorat recent, după cum reiese din lipsa de somn și problemele de mobilitate.

Aș dori să recunosc și să mulțumesc întregului personal de la grădina zoologică din Perth care a îngrijit-o cu omenie pe Tricia timp de atâția ani și care s-a asigurat că a fost cât mai confortabilă posibil în ultimele sale momente.”

Steven Edmunds, îngrijitorul principal de elefanți de la grădina zoologică din Perth, a descris-o ca fiind „o onoare și un privilegiu să o fi cunoscut pe Tricia.”

„Am văzut mulți oameni, de-a lungul anilor, izbucnind în lacrimi în timpul experiențelor din spatele scenei, absolut copleșiți de prezența ei”, a adăugat Edmunds.

 

 

Grădina zoologică din Perth a înființat Fondul Tricia Tribute to Conservation, în onoarea ei

 

Oamenii sunt încurajați să doneze la acest fond în loc să trimită flori pentru a-și exprima condoleanțele. 

În memoria Triciei, duminică, la grădina zoologică din Perth se va deschide o plimbare specială în memoria ei.

Vizitatorii vor putea să își prezinte omagiile și să afle mai multe despre viața și moștenirea incredibilă a Triciei, în timp ce vor face una dintre activitățile ei preferate - plimbarea prin grădina zoologică.

De asemenea, jumătate din suma obținută din vânzarea biletelor va merge direct la Fondul Tricia.

„Donația va contribui la înființarea unui post de pază pentru Elephant Ranger în numele Triciei pentru unitățile de protecție a vieții sălbatice care veghează asupra elefanților din ecosistemul Bukit Tigapuluh din Sumatra”, a informat grădina zoologică într-un comunicat. 

„Aceste unități monitorizează și protejează una dintre ultimele populații de elefanți de Sumatra rămase în sălbăticie. Fondurile rămase vor fi direcționate către îngrijirea și bunăstarea a peste 1.500 de animale de la grădina zoologică din Perth, vecinii Triciei. ”

„Acesta este un moment trist pentru familia Zoo, dar dragostea și sprijinul vostru sunt foarte apreciate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel