Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UNICEF: 3,5 milioane de copii au nevoie de apă curată în urma inundațiilor din Bangladesh
WhatsApp
Inundațiile catastrofale din Bangladesh au distrus numeroase comunități lâsându-i pe oameni fără surse de hrană și de apă. Printre refugiați sunt aproximativ 3,5 milioane de copii care au nevoie de apă curată, trage un semnal de alarmă UNICEF.
UNICEF: 3,5 milioane de copii au nevoie de apă curată în urma inundațiilor din Bangladesh / Foto: Unsplash

Cincisprezece copii s-au înecat în inundațiile care au măturat Bangladesh, iar alte 3,5 milioane de persoane au nevoie urgentă de apă potabilă curată, în timp ce riscul de boli transmise prin apă crește, a declarat vineri reprezentantul UNICEF în această țară.

„Este un număr uluitor de copii și o creștere în ultimele două zile. Zone imense sunt complet sub ape și sunt deconectate de la apă potabilă și de la rezervele de alimente. Copiii au nevoie de ajutor chiar acum", a declarat Sheldon Yett, potrivit Reuters.

Agențiile guvernamentale și umanitare s-au grăbit să ofere ajutor, inclusiv apă și alte provizii, după inundații fulgerătoare care au lovit un sfert din națiunea din Asia de Sud.

Inundațiile au perturbat unitățile de sănătate și au închis școlile, a declarat Yett în cadrul unui briefing la Geneva.

Cazurile de diaree au crescut la 2.700 de cazuri până la mijlocul acestei săptămâni, a adăugat el.

Autoritățile din Bangladesh și din India vecină au avertizat în legătură cu riscul unei epidemii. În total, peste 4,5 milioane de persoane au rămas blocate și zeci de persoane au fost ucise în Bangladesh, multe dintre ele în urma celor mai grave inundații din regiunea Sylhet, în nord-estul țării, din ultimii peste 100 de ani.

În statul Assam din estul Indiei, elicopterele forțelor aeriene au fost trimise pentru a lansa alimente și alte provizii către comunitățile izolate.

 

Situația inundațiilor continuă să se înrăutățească în multe părți din Bangladesh

 

Situația inundațiilor continuă să se agraveze în unele părți ale țării, deoarece 17 puncte din opt râuri importante se află peste nivelul de pericol, potrivit previziunilor Consiliului pentru dezvoltarea apelor din Bangladesh (BWDB), conform The Financial Express.

Cu toate acestea, Centrul de prognoză și avertizare a inundațiilor (FFWC) al BWDB a declarat vineri într-un buletin că, cu excepția Gange și Padma, toate râurile majore din țară au tendința de scădere.

Citând prognoza numerică a agențiilor meteorologice, acesta a mai spus că, cu excepția bazinului Teesta, precipitațiile abundente sau foarte abundente în interiorul Bangladeshului și în diferite regiuni din amonte de India sunt puțin probabile în următoarele 48 de ore.

Brahmaputra-Jamuna, Dharala, Dudhkumar și toate râurile importante din regiunea de nord-est a țării (cu excepția Titas) ar putea continua să cadă. În schimb, fluviul Gange-Padma ar putea continua să crească în următoarele 24 de ore, se arată în comunicat.

 

Se anunță precipitații medii până la puternice

 

În următoarele 48 până la 72 de ore, există o probabilitate de precipitații medii până la puternice în regiunea subhimalayană West-Bengal (Jalpaiguri, Sikkim). Ca urmare, nivelul apei râului Teesta ar putea crește și rămâne aproape de nivelul de pericol, se arată în buletin.

Situația inundațiilor din districtele Sylhet, Sunamganj și Netrokona s-ar putea îmbunătăți, în timp ce în următoarele 24 de ore ar putea rămâne neschimbată în districtele Kishoreganj și Brahmanbaria, se arată în buletin.

 În următoarele 24 de ore, situația inundațiilor în Kurigram, Gaibandha, Bogra, Serajganj, Tangail și Jamalpur s-ar putea îmbunătăți, a precizat acesta.

Există o șansă de inundații de scurtă durată în zona joasă din districtele Rajbari, Shariatpur și Madaripur în următoarele 24 de ore, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel