Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. O șoferiță româncă de TIR riscă 15 ani de închisoare după ce a fost prinsă cu zeci de migranți în camion
WhatsApp
Un camion care transporta 33 de migranți ilegali a fost inspectată pe autostrada M6 din zona Dunaszentgyörgy. La volan se afla o șoferiță româncă, în vârstă de 41 de ani.

Patrule ale Subdiviziunii Autostrăzi Paks și ale Poliției de Avertizare au luat măsuri împotriva șoferiței unui TIR românesc, pe autostrada M6, în locul de odihnă din Szentgyörgy. Camionul era condus de o româncă, alături de ea fiind un român, în vârstă de 37 de ani. În cală erau transportați ilegal 33 de migranți.

Franța. Șofer român, condamnat pentru trafic de migranți. Sebastian voia bani pentru studii

Străinii nu puteau furniza o dovadă credibilă a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria. Toți s-au declarat cetățeni kurzi.

 

Șoferița româncă, urmărită penal

 

Migranții ilegali au fost escortați înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Secția Penală a Sediului Județean de Poliție Tolna a început urmărirea penală împotriva româncei pentru suspiciunea întemeiată de trafic de persoane. 

Două automarfare, oprite la frontieră. Zeci de migranți, depistați de polițiști, în semiremorci

Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

 

Șofer român prins cu 12 migranți în microbuz

 

La finele lunii aprilie, un șofer român care transporta într-un microbuz 12 cetăţeni străini, intraţi ilegal în ţară pe la frontiera cu Bulgaria, a fost arestat preventiv.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au desfăşurat misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au identificat şi oprit, pe comunicaţia DN 3, între localităţile de frontieră Lipniţa şi Băneasa, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani. La verificarea compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa acolo”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Grupare, specializată în trafic de persoane, destructurată. Migranții plăteau și câte 8.000 de euro ca să ajungă în Europa

Cei 12 bărbaţi au fost conduşi la sediul instituţiei, pentru efectuarea de verificări suplimentare, rezultând că este vorba de şapte cetăţeni egipteni şi cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Ei au precizat că intenţionau sa ajungă în vestul Europei.

„În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece, şi de trafic migranti, sub forma agravantă, pentru cetăţeanul român care se afla la volanul autoutilitarei. În data de 29.04.2022, faţă de cetăţeanul român, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, se mai menţionează în comunicat.

Cetăţenii străini au fost preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie dintre România şi Republica Bulgaria. 

Șofer român de Uber, condamnat pentru trafic de migranți: Bonus 50 de euro de la "The professor" pentru fiecare poză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel