Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria adoptă un slogan ”trumpian” pentru peședenția sa rotativă în UE: ”Faceți Europa grozavă din nou!”
WhatsApp
Guvernul Ungariei preia de la 1 iulie președenția semestrială, prin rotație, a Consiliului Uniunii Europene.
Sursă foto: @HungaryintheEU / cnn.com

Ungaria, sub conducerea lui Viktor Orbán, a dezvăluit sloganul pentru președinția sa rotativă a Uniunii Europene, optând pentru "Faceți Europa grozavă din nou", o formulare care amintește de celebrul "Make America Great Again" al lui Donald Trump din 2016. Această alegere reflectă intenția Ungariei de a aduce o direcție distinctă în timpul mandatului său de șase luni începând din 1 iulie.

Într-o conferință de presă la Bruxelles, oficialii maghiari au subliniat că președinția lor va fi marcată de priorități precum reforma politicii agricole și consolidarea frontierelor europene pentru a gestiona fluxurile migratorii și pentru a îmbunătăți politicile de repatriere. Ministrul maghiar pentru Afaceri Europene, János Bóka, a accentuat importanța unei președinții active și a evitat comparațiile directe cu Trump, remarcând că Trump nu a fost niciodată interesat să facă din Europa "grozavă" din nou.

Cu toate acestea, există îngrijorări că Viktor Orbán ar putea utiliza această poziție pentru propriile sale avantaje politice, având în vedere istoricul său de tensionare a relațiilor cu instituțiile europene din cauza încălcărilor presupuse ale statului de drept și a politicilor controversate privind minoritățile, inclusiv femeile, migranții și comunitatea LGBT+.

În contextul alianțelor geopolitice, Ungaria a fost văzută ca un aliat al lui Trump și a exprimat poziții favorabile Rusiei în anumite chestiuni, cum ar fi sancțiunile împotriva Moscovei în contextul conflictului din Ucraina. Aceasta a stârnit critici și a amplificat îngrijorările cu privire la direcția politică pe care o va urma Ungaria în timpul președinției sale rotative în UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel