Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Unde-i dreptatea?” Răsturnare de situație în cazul românului acuzat că și-a ucis ginerele, în Franța: „Și pentru un furt calificat se ia mai mult”
WhatsApp
Răsturnare de situație în cazul românului acuzat că și-a ucis, la Paris, fostul ginere, pentru i-ar fi sedus după fata cea mare, și pe cea mică.

Jurații Tribunalului Judiciar i-au schimbat încadrarea din omor cu intenție, în lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa decisă unanim este chiar mai mică decât ceruseră procurorii: cinci ani de închisoare, în loc de zece.

Procesul lui Balogh Antal a durat doar două zile, iar deliberarea sentinței, mai puțin de două ore, un caz extrem de rar pentru justiția franceză. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar nu pentru omor cum fusese acuzat, ci pentru lovituri cauzatoare de moarte. Totul, după atacul din iunie 2020, comis în Arondismentul 10 al capitalei Franței, împotriva fostului său ginere.

Franța. Un român a sfârșit pe stradă în mâinile socrului său: După ce a divorțat, Marius a sedus-o pe sora mai mică a fostei soții: „Vezi cine sunt? Uită-te la mine!”

 

„Nu este un pericol social”

 

„Jurații au hotărât că nu a avut intenția să îl omoare, deci au reîncadrat infracțiunea de omor în lovituri mortale. Și, după aia, pentru stabilirea pedepsei s-a ținut cont de contextul familial, s-a ținut cont de lipsa de antecedente și nu este un pericol social. Ultimele cuvinte înainte să delibereze a fost că sper ca Tribunalul să-i mai dea ocazia să îmbrățișeze un nepoțel de la Beatrice, de data asta”, susține Christian Duță, avocatul lui Balogh Antal, conform Știrile PRO TV.

Beatrice este fiica cea mică a condamnatului, iar bărbatul, care era stabilit cu familia în Marea Britanie, o căutase la Paris, unde ajunsese împreună cu fostul ginere, care se desparțise de fiica cea mare. Aflase că mezina ar fi în pericol, pentru că bărbatul care ar fi devenit consumator de droguri, așa că a decis să o ia acasă cu orice preț. Doar că, Balogh Antal a provocat o altercație, în timpul căreia l-a înjunghiat mortal pe fostul ginere.

Familia celui ucis este revoltată de pedeapsă.

„Vă dați seama că am rămas șocați la aflarea veștii. Unde-i dreptatea? Pentru un omor, cinci ani? Și pentru un furt calificat se ia mai mult. Consider că așa se încurajează infracționalitatea”, a spus fratele victimei, potrivit sursei citate.

Un român a dat „lovitura” în Franța. Prejudiciu de un milion de euro: 110 infracțiuni

 

Jurații au fost impresionați de regretele tatălui ucigaș

 

Și, totuși, juriul format din cinci femei și un bărbat a ținut cont la stabilirea pedepsei nu doar de gravitatea faptelor și de comportamentul necugetat al acuzatului, ci și de teama și suferința inculpatului în fața unei situații de pericol, care îi amenința fiica. Jurații au fost impresionați de regretele tatălui ucigaș, dar au considerat că nu reprezintă un pericol, mai ales la vârsta lui, cu o stare de sănătate fragilă.

Imediat după aflarea sentinței, Balogh Antal s-a întors în celula sa din închisoarea Fleury-Mérogis, cea mai mare din Europa, unde a ajuns încă de acum doi ani și jumătate, după ce a fost arestat preventiv. Procurorii sunt singurii care pot contesta sentința prin care a fost condamnat la cinci ani de detenție, dar dacă pedeapsa îi va fi menținută de astă dată de un juriu format din nouă parizieni, are toate șansele să fie eliberat condiționat pentru bună purtare până la sfârșitul anului.

Franța. Român, ucis după o „gymkhana“ cu o dubă, sub ochii fratelui: Prietenul din copilărie, condamnat pentru omor prin imprudență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel