Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un val de aer rece lovește România, anunță meteorologii: Vremea se schimbă radical în următoarele ore
WhatsApp
Vremea se schimbă radical în următoarele ore, au anunțat meteorologii. Temperaturile scăzute sunt aduse de un val de aer rece care traversează România. Se răceşte accentuat în toată ţara, iar maximele nu vor mai depăşi 10-12 grade.    

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), minimele vor coborî chiar şi sub zero grade Celsius. Alina Şerban,meteorolog ANM, a anunţat că un val de aer rece va aduce o răcire accentuată în România şi se vor semnala lapoviţe şi ninsori, însă nu însemnate cantitativ. Vremea rea nu durează prea mult, pentru că în weekend se anunţă temperaturi mai ridicate.

”În partea de sud şi de est a teritoriului vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius. În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade şi 12-14 grade Celsius. Ceaţa va mai apărea, în mod deosebit noaptea şi dimineaţa, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse, a anunţat meteorologul.

 

Un front atmosferic rece va traversa teritoriul ţării noastre

 

Temperaturi scăzute se vor înregistra în următoarele două nopţi, în mod deosebit în jumătatea de nord al teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7... -8 grade, şi uşor pozitive în sudul teritoriului.

La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire în vest, în nord şi-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum uşor mai ridicate. Vor fi şi precipitaţii, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, în condiţiile în care vom fi traversaţi de o masă de aer mai rece”,  a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel