Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr român și-a ucis colegul imitând un asasin dintr-un joc video, în Anglia: „Avea fantezii bizare”
WhatsApp
Eugen C., un român de 34 de ani, a ucis un coleg de apartament într-o crimă inspirată de jocuri video, potrivit Tribunalului din Oxford, Anglia.
„Ținută destul de neobișnuită pentru o crimă”. Un tânăr român și-a ucis colegul imitând un asasin dintr-un joc video, în Anglia: „Avea fantezii bizare”. FOTO: capturi dailymail.co.uk

Românul a imitat un asasinat al Agentului 47 și și-a înjunghiat colegul de apartament, rusul Leonid L. în vârstă de 31 de ani, pe 17 octombrie 2021, în bucătăria casei comune din localitatea Botley, Oxfordshire din Anglia, unde cei doi locuiau.

O imagine preluată dintr-un videoclip filmat de fratele lui Eugen, cu o zi înainte ca Leonid să fie înjunghiat mortal, îl arată pe presupusul criminal ras în mijlocul capului. Cetăţeanul român a recunoscut că şi-a înjunghiat colegul de apartament, dar neagă crima, argumentând că nu era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a comis fapta.

Procurorii spun că Eugen s-a ras în cap pentru a semăna cu asasinul fictiv, eroul din seria de jocuri video „Hitman”.

2. -imagine fara descriere- (tinuta-destul-de-neobisnuita-pentru-o-crima--un-tanar-roman-si-a-ucis-colegul-imitand-un-asasin-dintr-un-joc-video--in-anglia-avea-fantezii-bizare-4.jpg)

O altă imagine văzută de jurați săptămâna trecută și publicată acum de poliția Thames Valley, îl arată pe român purtând un costum negru, intrând în Tesco cu aproximativ o oră înainte de crimă. Arăta din nou cu Agentul 47, îmbrăcat elegant.

Românul, despre care se spune că avea „fantezii bizare” despre personajul Agentului 47, a acceptat omorul din culpă pe motiv pe motiv de discernământ limitat. Juriului i s-a spus că inculpatul a făcut o serie de căutări pe internet legate de personajul asasin al seriei de jocuri video și filme „Hitman”.

Anglia. Șofer român de TIR, prins într-o parcare cum fura de la un coleg conațional motorină: „A fugit cu furtunul după el” - VIDEO

 

Românul era „alb ca varul”, nu arăta „nicio emoție”

 

Cu o zi înainte de presupusa crimă, el l-a pus pe fratele său să-i tundă părul, pentru a semăna cu agentul 47.

3. -imagine fara descriere- (tinuta-destul-de-neobisnuita-pentru-o-crima--un-tanar-roman-si-a-ucis-colegul-imitand-un-asasin-dintr-un-joc-video--in-anglia-avea-fantezii-bizare-3.jpg)

Când a fost arestat de poliție în seara zilei de 17 octombrie, purta un costum negru, cămașă albă și cravată - costumul personajului și ceea ce procurorul a descris drept „o ținută destul de neobișnuită pentru o crimă”.

Maryia F., o colegă de locuință, a descris chipul lui Eugen ca fiind „alb ca varul”. El nu arăta „nicio emoție”, a subliniat ea.

Ea a spus juriului săptămâna trecută că, deși se afla în bucătărie când a început atacul asupra colegului ei de casă, nu a văzut arma crimei. Ea a spus că se afla în bucătărie și glumea cu Leonid, în limba rusă, despre fotografiile de pe documentele lor de imigrare, când s-a uitat în jos și a văzut sânge dintr-o dată pe colegul ei. Apoi, a fugit pe ușa din spate și a început să bată la ușile vecinilor cerând ajutor.

Un bărbat a refuzat să o ajute. Un alt vecin, James E., i-a văzut suferința și i-a venit în ajutor, sunând la 999 la scurt timp după ora 21.00. Ultima dată în care l-a văzut pe Eugen au fost luminile BMW-ului său în timp ce trecea pe lângă ea și ieșea spre drumul Botley spre Eynsham, a spus ea juriului.

40 de români, prinși la o fermă din Anglia în timp ce sacrificau porci. Fermierul care le vindea animalele aruncă vina pe conaționali: „M-au hărțuit!”

 

Motivele crimei

 

4. -imagine fara descriere- (tinuta-destul-de-neobisnuita-pentru-o-crima--un-tanar-roman-si-a-ucis-colegul-imitand-un-asasin-dintr-un-joc-video--in-anglia-avea-fantezii-bizare-2.jpg)

Curții i s-a spus că inculpatul a arătat un interes romantic pentru Maryia F. după ce s-a mutat la casa Botley la sfârșitul lunii august, cu aproximativ o lună și jumătate înainte de crimă. Interesul lui a rămas neîmpărtășit. Într-o serie de mesaje pe Instagram, el o invita în oraș, întrebând-o dacă vrea să se uite la filme cu el. El a spus că arăta bine, a mărturisit că el „nu era urât” și că era „isteț”.

„Ești cea mai frumoasă din casă și da, îmi place de tine”, a spus el într-un alt mesaj. Ca răspuns, ea i-a spus – în mod repetat – să se „oprească”.

În deschiderea procesului, procurorii spun că el a fost motivat fie de fascinația sa față de criminalul angajat fictiv – fie de „gelozia sexuală de modă veche” a colegului de casă care l-a disprețuit. Procurorul Charles Ward-Jackson a spus: „Există dovezi pe computerul inculpatului că acesta a admirat și a căutat să imite acest model destul de nepotrivit. Procuratura spune că există într-adevăr două motive concurente pentru ucidere. Una este ceea ce s-ar putea numi gelozie sexuală”. Eugen a fost respins de colega lui de casă, i s-a spus juriul. El „o chema continuu să iasă, fiind un pic hărțuitor”, a spus procurorul. Al doilea motiv a fost dorința lui de a semăna cu personajul fictiv din jocurile video.

Curier român din Marea Britanie, revoltat după ce nu și-a mai primit salariul: „Nu ai timp să mergi nici la toaletă!”

 

Eugen nu este la prima abatere

 

Jurații de la Oxford Crown Court au văzut, de asemenea, o serie de imagini referitoare la atacul lui Eugen asupra unui colector de chirii din Bedford, unde locuia la începutul pandemiei de Covid-19 și lucra pentru Fedex. S-a spus că românul l-a „bătut cu pistolul” pe Roman R., care se afla la proprietatea din Halsey Road pe 10 aprilie 2020, pentru a colecta chiria neplătită și l-a bătut și cu mânerul unui cuțit.

Când poliția i-a oprit mai târziu BMW-ul, au găsit un pistol „de aur” în torpedo. Pe spatele mașinii era un autocolant Batman, precum și un autocolant cu legenda „De ce ești așa de serios?” - o replică din personajul Joker din filmul din 2008 The Dark Knight.

Inculpatul a pledat vinovat de rănire și deținere de cuțite în legătură cu cazul Bedford. El a recunoscut, de asemenea, uciderea din culpă a lui Leonid, dar neagă crima.

Vineri, juriul a auzit că, în opinia a cel puțin unui medic, Eugen suferea de schizofrenie.

Procesul continuă.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel