Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr din Germania, dus la închisoare după ce a uitat într-un tren o valiză plină de droguri
WhatsApp
Pentru că avea cu el o valiză plină cu droguri într-un tren, un tânăr de 24 de ani din Hamburg urmează să fie condamnat la trei ani și trei luni de închisoare.
Un tânăr din Germania, dus la închisoare după ce a uitat într-un tren o valiză plină de droguri. Sursa foto: freepik.com

Tânărul de 24 de ani urmează să fie închis trei ani și trei luni, a decis tribunalul regional Göttingen. Potrivit Camerei, inculpatul se face vinovat de deținerea și ajutarea la traficul de stupefiante în cantități mari.

La sfârșitul lunii mai, tânărul în vârstă de 24 de ani  a urcat într-un tren în Gara Centrală din Hamburg, având o valiză neagră. La scurt timp după Hanovra, a leșinat și a primit inițial îngrijiri medicale de urgență în tren.

Întrucât personalul medical a considerat că este necesar un tratament suplimentar, a fost chemat un medic de urgență. În gara Göttingen, tânărul de 24 de ani a fost transportat la spital. În timp ce acesta încă primi îngrijiri medicale, polițiștii au sosit și l-au arestat temporar.

Între timp, călătorii l-au alertat pe însoțitor de tren cu privire la o valiză abandonată care fusese lăsată de pasager. La momentul când a deschis valiza pentru a putea găsi un indiciu despre proprietar, conducătorul de tren a  fost lovit de mirosul puternic de marijuana. Prin urmare a informat poliția federală, scrie hna.de.

În gara Kassel-Wilhelmshöhe, poliția federală a preluat valiza, iar puțin mai târziu tânărul de 24 de ani avea nu doar probleme de sănătate, ci și o problemă penală. În loc să meargă la Nürnberg, unde chiar dorise să meargă, a fost dus în arest la instituția de corecție Rosdorf.

 

Raport de la Oficiul de Stat al Poliției Criminale

 

Potrivit unui raport al Poliției Criminale de Stat, valiza conținea, printre altele, în jur de patru kilograme și jumătate de marijuana, 30 de grame de cocaină și numeroase tablete de ecstasy. În rechizitoriul său, parchetul a presupus că tânărul de 24 de ani a vrut să vândă drogurile. Inculpatul a făcut o amplă mărturisire la începutul procesului.

A transportat valiza cu drogurile și, de asemenea, știa că acestea sunt destinate vânzării. Cu toate acestea, el nu a avut nimic de-a face cu vânzările de droguri, ci a acționat doar ca și curier. Potrivit acestuia, a fost angajat să ducă valiza cu droguri Hamburg. El a raportat că are datorii față de numeroși prieteni și cunoștințe și, prin urmare, era sub presiune.

 

Tânărul urma să primească 1000 euro pentru transportul valizei

 

Pentru a ieși din această situație tensionată, a acceptat să plece în călătorie. A primit valiza pe o stradă laterală din Gara Centrală din Hamburg. Apoi ar trebui să o predea unei persoane de contact din Nürnberg. La întoarcere, trebuia să primească 1.000 de euro drept salariu de curier. „Acest mod de a face bani nu a fost o idee bună”, a spus inculpatul. Potrivit instanței, nu se poate infirma faptul că inculpatul a acționat doar în calitate de curier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel