Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr de doar 15 ani din noua generație va fi canonizat. Papa Francisc l-a recunoscut drept sfânt 
WhatsApp
Un tânăr italian este pe cale să fie canonizat. 
Scrisoarea emoționantă trimisă de un copil cu probleme pentru Papa Francisc. "Dragă Papa Francisc, mă numesc Giulio"

Papa Francisc a recunoscut un al doilea miracol atribuit unui adolescent italian care, în scurta sa viaţă, a folosit abilităţile sale de lucru pe calculator pentru a promova credinţa catolică, deschizând astfel calea pentru proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor, informează Reuters.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006 la vârsta de 15 ani, era cunoscut informal drept ''influencerul lui Dumnezeu''. Născut la Londra, el a crescut în Milano, unde a administrat pagina de internet a parohiei sale și, ulterior, pagina unei academii din Vatican.

Papa Francisc a luat această decizie în cadrul unei întâlniri cu cardinalul Marcello Semeraro, șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, conform unui comunicat dat publicităţii joi.

Carlo Acutis devine sfânt după un al doilea miracol certificat de Vatican

 

Acutis a fost beatificat în 2020, după ce i-a fost atribuit un prim miracol. Recunoașterea celui de-al doilea miracol permite ca el să fie declarat sfânt, deși Vaticanul nu a specificat când va avea loc aceasta.

Conform Bisericii Romano-Catolice, doar Dumnezeu poate face miracole, dar se crede că sfinţii, fiind alături de Dumnezeu în ceruri, intervin în numele celor care se roagă la ei. Un miracol poate fi, de exemplu, vindecarea inexplicabilă din punct de vedere medical a unei persoane.

Datorită ''rolului său important în evanghelizarea prin internet'', Acutis a fost desemnat patronul ediţiei de anul trecut a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona, au declarat organizatorii evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel