Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un străin care vorbește 10 limbi a declarat că limba română este preferata lui
WhatsApp
Un străin a stârnit interesul și admirația internauților cu o declarație surprinzătoare despre limba română într-un clip postat pe platforma TikTok. 
Un străin care vorbește 10 limbi a declarat că limba română este preferata lui / Foto: TikTok

În ciuda faptului că vorbește zece limbi străine, Reuben Constantine, un tânăr student britanic de la Universitatea Oxford a mărturisit că limba română este preferata lui.

În clipul viral, Reuben a fost întrebat de un interlocutor care este limba sa preferată din cele pe care le cunoaște. Răspunsul său a fost ferm: "Româna". În continuare, el a explicat de ce se simte atras de această limbă, evidențiind similitudinile cu limbile romanice și influența slavă, în special în ceea ce privește vocabularul. 

„Româna are asemănări remarcabile cu limbile romanice, dar apoi are și o influență slavă foarte mișto, mai ales în vocabular. Și face parte și din ceva numit „Uniunea lingvistică balcanică”. Practic, „Uniunea lingvistică balcanică” este un grup de limbi care sunt apropiate din punct de vedere geografic, chiar dacă nu sunt neapărat înrudite între ele. De exemplu, există greacă, română și bulgară, o limbă romanică, o limbă elină și o limbă slavă. Și totuși, ele au convergent în mai multe moduri. De exemplu, în gramatică, în toate aceste trei limbi nu se folosește infinitivul. Astfel, nu poți spune "vreau să fiu bogat", ci trebuie să spui "vreau să fiu bogat". "

 

Sute de români au apreciat britanicul

 

Clipul a devenit rapid viral pe TikTok, adunând peste 120 de mii de aprecieri și numeroase comentarii de la utilizatorii români, impresionați de cunoștințele și aprecierea lui Reuben pentru limba lor maternă. Unii dintre aceștia i-au mulțumit pentru admirație, în timp ce alții au remarcat cu umor că străinii par să cunoască mai bine limba română decât unii români.

"Mulțumim pentru că ne admiri limba maternă”, scrie o persoană în comentarii.

„Bine că știu străinii mai bine decât românii să ne vorbească limba”, a mai adăugat cineva.

Reuben Constantine a reușit să atragă atenția publicului cu pasiunea sa pentru limbi străine și cuvintele sale elogioase despre limba română, subliniind astfel frumusețea și complexitatea acesteia în contextul lingvistic mondial.

 

@oliversoxford He’s so smart lol i love listening to linguists #romancelanguages #linguistics #sprachbund ♬ Solas X Interstellar - Gabriel Albuquerqüe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel