Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un stat cu 22 milioane de locuitori rămâne fără motorină și benzină. Bugetarii, obligați să muncească de acasă
WhatsApp
Criza combustibililor face deja ravagii în lume. 

Guvernul din Sri Lanka le-a cerut vineri angajaților din sectorul public să lucreze de acasă timp de două săptămâni din cauza crizei combustibililor. Națiunea insulară se confruntă cu cele mai grave tulburări financiare din ultimele șapte decenii, anunță Reuters.

Sri Lanka se străduiește să găsească valută străină pentru a plăti importurile de combustibil de care are nevoie cu disperare, iar stocul existent de benzină și motorină se estimează că se va epuiza în câteva zile.

Specialiștii spun că o combinație între proasta guvernare și pandemia COVID-19 a împins această țară de 22 de milioane de locuitori în cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței față de Marea Britanie, în 1948.

„Luând în considerare limitele severe ale aprovizionării cu combustibil, sistemul slab de transport public și dificultatea de a utiliza vehicule private, această circulară permite personalului să se prezinte la serviciu începând de luni", a declarat vineri Ministerul Administrației Publice și Internelor.

Din cei aproximativ un milion de angajați guvernamentali, salariații care furnizează servicii esențiale, cum ar fi asistența medicală, vor continua să se prezinte la serviciu, se arată în circulară.

Criză majoră de combustibil în toată țara

 

La începutul acestei săptămâni, guvernul a aprobat, de asemenea, săptămâna de lucru de patru zile pentru angajații din sectorul public pentru a-i ajuta să facă față unei penurii cronice de combustibil și pentru a-i încuraja să cultive alimente.

Cozi uriașe de vehicule care se întind pe mai mulți kilometri s-au format la multe benzinării din întreaga țară în această săptămână, iar oamenii au așteptat mai mult de 10 ore pentru combustibil.

Țara se află în discuții cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru un pachet de salvare, iar o delegație este așteptată luni la Colombo.

Organizația Națiunilor Unite a prezentat un plan de strângere a 47 de milioane de dolari pentru a oferi asistență celor 1,7 milioane de srilankezi cei mai afectați de criză în următoarele patru luni.

Până la 5 milioane de srilankezi ar putea fi afectați în mod direct de penuria de alimente în următoarele luni, a anunțat vineri biroul premierului Ranil Wickremesinghe, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel