Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român din Italia care se uita în telefon a lovit un pieton și a fugit. A venit a doua zi la poliție cu o explicație
WhatsApp
Un șofer român s-a prezentat luni, 11 decembrie, la secția de poliție din Lucca și a mărturisit că, duminică, 10 decembrie, a lovit un pieton, dar a fugit de la locul accidentului.
Un șofer român din Italia a lovit un pieton și a fugit de la locul accidentului, bărbatul s-a autodenunțat a doua zi. Sursa - Pexels

Șoferul român se uita în telefonul mobil în momentul accidentului. Șocat de cele întâmplate, i-a fost frică de posibilele consecințe și nu s-a oprit să ajute. Aceasta este prima explicație sumară oferită de românul de 56 de ani,  care s-a predat la secția de poliție luni după-amiază, după ce duminică la ora 16.30 în Viale Luporini din S. Anna, a lovit un pieton de 47 de ani, rezident în Bozzano.

Victima abia ce ieșise din mașina sa, pe care parcase pe marginea drumului. În impact,  bărbatul a suferit traumatisme grave la cap și fracturi ale coloanei vertebrale și se află în prezent în comă indusă medical la spitalul Cisanello, scrie iltirreno.it.

Șoferul român este cercetat sub acuzația de vătămare gravă și neacordare de asistență. Acesta s-a prezentat la sediul poliției la mai puțin de 24 de ore de la accident, cel mai  probabil după consultarea unui avocat, și s-a autodenunțat, asumându-și întreaga responsabilitate pentru accident.

 

Mașina și telefonul mobil, confiscate

 

Înainte de episodul grav nu au existat plângeri sau anchete împotriva lui. Românul locuiește de ceva timp în Lucca și are un loc de muncă stabil.

Ofițerii de poliție au informat procurorul adjunct și poliția municipală, cărora le-a fost încredințată constatările accidentului și ancheta, despre prezența presupusului autor al investiției la secția de poliție pentru a-și spune versiunea despre accident.

În momentul de față, parchetul a procedat atât la sechestrul autoturismului,  cât și a telefonului mobil al suspectului, care a explicat că a fost distras de folosirea telefonului mobil în momentul impactului.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel