Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român de TIR, întors din Germania, infectat cu variola maimuței
WhatsApp
Un nou caz de variola maimuței în România. Un șofer român de TIR, în vârstă de 33 ani, din Craiova, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv.
Un șofer român de TIR, întors din Germania, infectat cu variola maimuței

Omul a mers la Spitalul Județean de Urgenţă din Craiova cu simptome specifice bolii, apoi a fost dus la cel de Boli Infecțioase „Victor Babeș” unde a fost izolat, informează Știrile PRO TV. Primele semne le-a avut la începutul lunii când se afla în Germania și s-a prezentat la o unitate medicală cu dureri musculare, febră și leziuni pe tot corpul.

A fost testat, iar rezultatul l-a primit pe mail, când intrase în România. Pacientul a declarat că a intrat în țară pe data de 3 august și nu a luat contact decât cu mama sa.

Starea bărbatului este una bună, susțin cadrele medicale.

 

OMS declară variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, după ce aproximativ 16.000 de cazuri (dintre care cinci mortale) au fost deja raportate în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică, transmite EFE.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva de către directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la două zile după ce un comitet de urgenţă al OMS format din experţi în această boală s-a reunit pentru a discuta despre posibila declarare a urgenţei sanitare, care va obliga reţelele naţionale de sănătate să intensifice măsurile de prevenire.

Acest comitet alesese să nu declare starea de urgenţă la o primă reuniune din iunie (când erau 3.000 de cazuri) şi nici de data aceasta, potrivit lui Tedros, nu a existat un consens total în rândul experţilor, dar directorul general a decis să declare starea de urgenţă, având în vedere numărul mare şi în creştere al cazurilor din diferite regiuni ale lumii.

 

Primul copil infectat cu variola maimuței. Mister total cum s-a putut infecta băiatul de doar 9 ani

 

A fost diagnosticat primul caz de variola maimuței la copii. Este vorba de un băiat din Olanda de doar 9 ani.

Anunțul a fost făcut de dr. Marius Geantă, președintele Centrului de Inovație în Medicină.

„A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil - un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda.

Modalitățile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate in Amsterdam”, scrie expertul în Sănătate publică pe rețelele sociale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 14.000 de cazuri de variola maimuţei la nivel mondial şi cinci decese înregistrate în Africa, a anunţat miercuri directorul general al agenţiei sanitare, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Cele mai multe dintre cazurile raportate până la această oră au fost înregistrate în Europa, în special în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi, a precizat OMS, însă toate decesele au fost raportate în Africa, regiune unde s-au înregistrat focare endemice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel