Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un samsar român care luase ITP-ul în țară de 2 zile a rămas fără platformă, în Germania. Poliția a constat "40 de defecte grave"
WhatsApp
Un șofer român a fost lăsat fără platformă, în Germania, după ce polițiștii l-au verificat în trafic și au descoperit că vehiculul acesta era o adevărată epavă. Culmea, acesta obținuse ITP-ul în țară cu doar două zile înainte să fie oprit în Germania.
Platforma auto (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Agenții Poliției Federală din Germania au intervenit pe autostrada 47, lângă Michelstadt, scoțând din funcțiune o camionetă de remorcare condusă de un șofer român.

Potrivit unui comunicat postat pe portalul de știri al acestei instituții de ordine publică, incidentul a avut loc miercuri, 24 aprilie, când echipa de patrulare din Hesse a observat platforma românului pe autostrada federală 47. Vehiculul, încărcat cu o camionetă, le-a atras atenția polițiștilor prin faptul că partea din spate lovea asfaltul la denivelări.

Aproape 40 de defecte grave și suprasarcină

 

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, avea în plan să parcurgă aproximativ 1.200 de kilometri până în România, însă drumul acestuia a fost stopat brusc. La verificare, agenții au constatat că platforma avea o greutate de 5.620 de kilograme, în timp ce limita legală era de 3.500 de kilograme. Prin urmare, vehiculul era suprasolicitat cu peste 60%.

Autoritățile au constatat că asigurarea încărcăturii nu corespundea standardelor de siguranță, iar vehiculul prezenta aproape 40 de defecte tehnice grave, conform sursei citate.

După o analiză de o oră și jumătate, un expert a revocat inspecția tehnică periodică a camionetei din cauza numărului mare de deficiențe, clasificând-o ca fiind "nesigură rutier".

Oamenii legii i-au interzis românului să-și mai continue călătoria, iar autoritățile au confiscat platforma.

Șoferul a fost amendat pentru neregulile constatate.

Poliția germană menționează că autovehiculul trecuse recent de inspecția tehnică generală în România, cu doar două zile înainte de controlul din Odenwald, mai scrie sursa citată.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel