Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și un moldovean au fost arestați în Trieste pentru transport ilegal de străini fără documente valide. Erau plătiți cu mii de euro
WhatsApp
Poliția de frontieră din Trieste a arestat un român de 43 de ani și un cetățean moldovean de 22 de ani pentru complicitate la imigrație ilegală. 

Două persoane au fost arestate în Trieste în urma transportului ilegal de străini fără documente valide. Poliția de frontieră a intervenit atunci când au observat că cei doi însoțeau zece cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 5 și 41 de ani, care nu aveau documente valabile pentru a intra și a rămâne în țările Schengen.

Un român în vârstă de 43 de ani și un cetățean moldovean de 22 de ani au fost reținuți sub acuzația de complicitate la imigrație ilegală, conform publicației italiene Il Piccolo.

 

Românul și moldoveanul au primit mii de euro pentru transportul ilegal al pasagerilor

 

Primul suspect, cetățeanul român, a fost oprit în timp ce conducea o furgonetă cu șase pasageri aflați în situație neregulamentară, inclusiv o familie cu doi copii mici, care se îndreptau spre Germania. Al doilea suspect, cetățeanul moldovean, a fost arestat a doua zi în apropierea gării din Trieste, în timpul unor controale efectuate de poliția de frontieră.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că cei patru pasageri, inclusiv un minor, plătiseră o sumă considerabilă de bani, mai exact câteva mii de euro, către o organizație criminală responsabilă de organizarea călătoriilor lor din țara de origine spre Italia.

 

Românul și moldoveanul au fost arestați

 

Cei doi suspecți au fost transferați la închisoarea din Trieste și predați autorității judiciare. Vehiculele utilizate de aceștia, respectiv o dubă cu numere de înmatriculare germane și un autoturism cu numere de înmatriculare românești, au fost confiscate.

În prima jumătate a lunii mai, poliția de frontieră din Trieste a reușit să aresteze un total de zece persoane suspectate de complicitate la imigrație ilegală.

Aceste acțiuni demonstrează angajamentul autorităților în combaterea traficului ilegal de persoane și a imigrației neregulamentare, punând în aplicare măsuri riguroase pentru a asigura respectarea legilor și a securității în țările Schengen.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel