Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și un italian s-au dat drept tehnicieni de gaze și au sustras 33.000 de euro dintr-o locuință
WhatsApp
Un român și un italian și-au ”unit forțele” și au comis o serie de jafuri folosind o metodă ingenioasă. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Poliția a reținut doi bărbați, un italian de 64 de ani și un român de 40 de ani, sub acuzația de efracție în locuințe ale persoanelor în vârstă. Cei doi infractori au comis în martie anul trecut trei spargeri de locuințe, dintre care două reușite și una eșuată, în Torino și Alpignano.

Cum operau hoții: Metoda tehnicianului

 

Cei doi au adoptat o metodă ingenioasă pentru a-și păcăli victimele. Ei s-au dat drept tehnicieni însărcinați cu verificarea caloriferelor pentru a pătrunde în locuințele bătrânilor. Astfel, au câștigat încrederea acestora și au reușit să fure sume considerabile de bani și bijuterii.

Pentru a-și pune în aplicare planul, infractorii s-au prezentat ca fiind tehnicieni autorizați de la companiile de gaze sau de întreținere a instalațiilor de încălzire. Sub pretextul verificării caloriferelor, au intrat în locuințele victimelor și au profitat de neatenția acestora pentru a sustrage bunuri de valoare.

Într-unul din cazurile documentate, cei doi au pătruns în locuința unei femei în vârstă din Torino, unde au reușit să sustragă bijuterii din aur și numerar în valoare de câteva mii de euro. În Alpignano, au încercat aceeași metodă, însă tentativa lor a eșuat datorită suspiciunilor stârnite în rândul vecinilor.

Citește și: Fals medic din Botoșani, arestat după ce a înşelat un bărbat cu 6.000 de euro

La momentul arestării, cei doi infractori se aflau deja în casele lor, fiind anchetați pentru o altă efracție comisă în aprilie, în Cologno Monzese, provincia Milano. În acest caz, au pătruns în locuința unei bătrâne sub pretextul verificării radiatoarelor, reușind să fure 600 de euro și bijuterii în valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Per total, valoarea totală a bunurilor furate de cei doi, sub pretextul de tehnicieni la gaze, se ridică la aproximativ 33.000 de euro. Această sumă include bijuterii din aur și numerar, care au fost recuperate parțial de către poliție în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților.

Vezi și: Trei escrocherii populare în Grecia. Mulți șoferi turiști au raportat că au primit bilețele suspecte

Poliția a descoperit că cei doi bărbați aveau un plan bine pus la punct și acționau cu precizie pentru a nu lăsa urme. De asemenea, se pare că aceștia au mai comis și alte infracțiuni similare în trecut, folosind aceleași metode de înșelăciune pentru a pătrunde în locuințele victimelor.

Cazul celor doi falsi tehnicieni la gaze evidențiază încă o dată ingeniozitatea infractorilor și necesitatea unei atenții sporite din partea cetățenilor. Prin metoda lor de înșelăciune, aceștia au reușit să pătrundă în locuințele persoanelor vulnerabile și să sustragă bunuri de valoare considerabilă.

Autoritățile îndeamnă populația să fie vigilentă și să raporteze orice activitate suspectă pentru a preveni astfel de situații în viitor. 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel