Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și un albanez, prinși la furat de cupru în Italia. Hoții au sustras o jumătate de tonă de cabluri 
WhatsApp
Un albanez și un român au fost prinși în flagrant de către autoritățile italiene în timp ce încercau să fure o cantitate semnificativă de cupru. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român și un albanez, ambii fără locuință, au fost arestați sub suspiciunea de furt, după ce au încercat să sustragă aproximativ o jumătate de tonă de cupru dintr-o firmă din Roteglia di Castellarano, Reggio Emilia. 

Cei doi, în vârstă de 28 și 38 de ani, au fost surprinși în flagrant de polițiști în timp ce încercau să taie cablurile de cupru dintr-o cabină de transformare electrică a unei companii aflate în lichidare judiciară. Unul dintre ei este și acuzat că a reintrat ilegal pe teritoriul italian după expulzare.

Hoții au intrat în incinta firmei printr-o gaură în gard 

 

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, când cei doi infractori au pătruns în incinta firmei printr-o gaură în gard. Cu ajutorul unor cetățeni vigilenti, care au alertat autoritățile, poliția a intervenit prompt și i-a prins pe cei doi în timp ce încercau să transporte aproximativ 500 de kilograme de cabluri de cupru, tăiate deja și pregătite pentru a fi sustrase, scrie Il Resto del Carlino. 

Citește și: Român și moldovean din Italia, prinși la furat. Bărbații comiteau 10 jafuri pe zi

După arestare, cei doi bărbați au fost duși la secția de poliție pentru interogatoriu. În urma ședinței de ieri la instanța din Reggio, judecătorul Sarah Iusto a validat arestarea celor doi și a dispus ca aceștia să locuiască în Modena, cu obligația de a rămâne peste noapte în locuința în care sunt cazați.

Procesul continuă, iar următoarea ședință este programată pentru 6 mai. 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel