Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român prins în Italia, folosind identitate falsă pentru a deține ilegal o firmă, o mașină și un apartament
WhatsApp
Un cetățean român din Italia a fost descoperit de poliția locală din Sanremo în timp ce desfășura o afacere ilegală de dezmembrări auto și ocupa ilegal un apartament municipal. 

Poliția locală din Sanremo a reușit, în cadrul unei operațiuni desfășurate recent, să destructureze o activitate ilegală de distrugere și vânzare de vehicule, desfășurată în zona Carmelo. Investigațiile, conduse de comandantul Fulvio Asconio, au început în urma sesizării unei campanii  de distribuire a fluturașilor care promovau servicii de achiziție a mașinilor second-hand.

Aceste reclame au atras atenția locuitorilor, determinând intervenția autorităților. În urma anchetei, a fost identificat un bărbat de origine română, născut în 1984, care folosea nume italiene false pentru a-și desfășura activitatea.

Românul deținea o afacere neautorizată, conducea fără permis și ocupa ilegal o locuință 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Polițiștii au descoperit că acesta conducea o afacere ilegală de vânzare online de mașini second-hand, utilizând un teren închiriat în via Padre Semeria, în apropierea curbei terenului Carmelo. Aici, vehiculele vechi erau dezmembrate și distruse, fără a respecta reglementările de mediu. În timpul controalelor, forțele de ordine au descoperit numeroase deșeuri periculoase, inclusiv baterii uzate, anvelope și piese auto dezmembrate, toate abandonate în mod ilegal.

Citește și: Controale pe șantierele din Italia: un român și doi moldoveni, arestați pentru că aveau acte false

Aceste materiale reprezintă un pericol semnificativ pentru mediu, motiv pentru care autoritățile au depus o plângere penală împotriva bărbatului, acuzându-l de abandonarea deșeurilor periculoase și de poluare. De asemenea, acesta a primit o amendă administrativă în valoare de aproximativ 500 de euro.

Operațiunea poliției a dezvăluit și alte infracțiuni comise de suspect. Pe lângă activitatea ilegală cu mașini, bărbatul ocupa ilegal o locuință municipală în via Galilei, în Sanremo. În plus, în timpul controlului efectuat la locul unde erau depozitate vehiculele, acesta a fost surprins conducând o mașină fără a deține permis de conducere, comportându-se ca și cum nu ar fi fost implicat în activitățile investigate.

Vezi și: Italia. Un moldovean fără adăpost a încercat să deschidă un cont cu acte false. Culmea, polițiștii l-au arestat "la domiciliu"

Acțiunea poliției a fost salutară pentru comunitatea locală, care fusese afectată de activitățile suspectului. În special, călugărițele de la mănăstirea Carmel, situată în apropierea locului unde se desfășura operațiunea ilegală, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul negativ asupra cartierului. Poliția locală a reușit, prin această intervenție, să desființeze o rețea de activități ilicite care afecta atât mediul, cât și locuitorii din zonă.                                                                                                                                                                                                                                           

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel