Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român povestește cum e la grătar în Germania: "Faci foamea dacă gazda e neamț. Am fost 15 invitați și avea 4 fripturi"
WhatsApp
Un român stabilit în Germania a stârnit sute de reacții pe internet după ce a povestit experiența sa cu grătarele la nemți.
Românul spune că a suferit de foame la grătarul organizat de neamț (Foto: TikTok)

Un român a devenit viral pe TikTok, după ce a împărtășit cu utilizatorii acestei platforme experiența sa despre cum e să mergi la grătar acasă la un neamț. El spune că e total diferit față de cum sunt lucrurile în România.

"Am fost 15 invitați și ei aveau 4 fripturi. Deci pur și simplu mi-a fost o foame, nu știu de mine, invitat la grătar de altfel. Am să vă postez ce se întâmplă la nemții get-beget. Ei nu pun preț niciodată pe cantitatea alimentelor de la un grătar.

Băutură cât cuprinde, băutură să-ți pui în cap. Aici sunt oameni care se bucură. N-a fost cazul. Am fost invitați la un grătar și am mâncat dimineața normal. Am ajuns acolo la prânz, s-a făcut focul, de regulă nu se respectă ora 2, s-a făcut mai târziu, 3-4.

Bă, mi-era o foame, venea să mă apuc de scaunele alea. Și eram vreo 15, fără copii. Nemții get-beget, deci vorbesc de nemții, nemți. 4 fripturi foarte mari pe grătar. Aia era tot, mă. Ne-a venit o bucată, nouă ne-a dat o bucată de familie. Deci o bucată de carne de familie, a tăiat-o așa în patru.

Nu-mi venea să cred. Și atunci s-au simțit până la urmă și au mai scos niște cremvursti de aia normal. Ne-au rugat să mai gustăm ceva. Dar băutură, cât pentru 3 grătare. Deci nu-mi venea să cred, așa sunt", povestește românul.

Grătarul la nemți: Băutură "cât cuprinde", dar îți aduci mâncare de acasă

 

"Așa sunt nemții, am mai vorbit, după chestia asta pe ce am pățit, am vorbit cu prieten, că avem și noi prieteni nemți pe aici. Ne-au spus că la noi așa e, nu se face multă mâncare. Mai sunt care te anunță: 'mănânci la grătar, ce-ți aduci'. Adică vii cu pachetul, cu carne la pachet.

Băutură, nu-i problemă aici. Pentru că toți au baruri în casă, toți m-au invitat să le gust vinurile, au pivniță, au loc unde să-și depoziteze vinurile, dar îți aduci mâncare de acasă", mai spune tânărul. 

@viorellupsa8 #tiktok #viralvideo #germany???????? #gratar#mancarelapachet#bautura#casa ♬ sunet original - Bibi

Postarea sa a stârnit o mulțime de reacții din partea românilor.

"N-ați știut voi, el face grătarul dar voi trebuia să vă aduceți ce vreți voi să mâncați. Am mai auzit așa ceva", a comentat un utilizator.

"Stai să vezi la olandezi. Te întreabă înainte cam câtă carne mănânci? 200 de grame e ok?", scrie altcineva.

"Eu am fost la un austriac la grătar și ne-au întrebat câți cartofi mâncăm fiecare", povestește altcineva. 

"Mergi în Sicilia, de când vii te așează la masă și cam 2,3 ore doar asta faci, mănânci", scrie un român din Italia, în timp ce un altul spune că spaniolii se bucură atunci când sunt invitați la grătar de către români: "În Spania făceam grătar cu toate felurile de carne, salate + desert. Veneau spaniolii și mâncau dar ei nu te invitau niciodată"

"În Italia la fel. Italienii la fel, noi când organizăm petreceri și-i invităm, rămân uimiți", scrie altcineva. 

"Ideea de grătar împreună cu alte 10/15 persoane presupune că fiecare să-și aducă de acasă ce își dorește. Sau se merge la cumpărături împreună", comentează o altă româncă.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel