Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Italia și-a pierdut viața electrocutat la locul de muncă. Sindicatele cer explicații: ”Avea doar 20 de ani, este inacceptabil”
WhatsApp
Un român plecat la muncă în Italia și-a pierdut viața electrocutat în timp ce efectua o lucrare. 
Foto: Robert Chelariu/ Sursă: parmatoday.it

Robert Chelariu, un tânăr de 20 de ani cunoscut în comunitatea din Collecchio, Italia, a murit ieri - 24 iulie, într-un tragic accident de muncă. Robert, pe care prietenii îl numeau Roby, a fost electrocutat în jurul orei 14:30, în timpul unor lucrări de săpătură într-un câmp de pe Strada delle Vigne, în apropierea unei case din Gaiano.

Inițial, s-a presupus că găleata excavatorului ar fi tăiat cabluri subterane, însă investigațiile ulterioare sugerează că tânărul a introdus mâinile într-o fântână, crezând că alimentarea electrică fusese întreruptă. Un alt muncitor, coleg al lui Roberto, a fost și el rănit în încercarea de a-l salva.

”Cerem clarificarea urgentă a cauzelor acestui accident mortal”

 

Locuitorii din Collecchio, unde Roberto locuia de câțiva ani, sunt profund îndurerați. Tânărul era apreciat ca un muncitor dedicat și un băiat respectuos care s-a integrat bine în comunitatea locală.

Citește și: Româncă plecată la muncă în Italia, dispărută fără urme. Soțul Rodicăi o caută disperat

Anul trecut, 12 persoane au murit în accidente de muncă în această regiune, iar Robert este a treia victimă din acest an. În februarie, un șofer de camion de 67 de ani a fost lovit mortal de un vehicul în curtea unei companii, iar în martie, un muncitor de 51 de ani a fost zdrobit de o încărcătură desprinsă dintr-o macara, informează Parma Today.

Fabio Piccinini, coordonatorul confederal al UIL Parma, a reacționat la această tragedie, exprimându-și indignarea și durerea: „Avea doar 20 de ani. Este inacceptabil ca tinerii să își piardă viața la locul de muncă. Ne alăturăm familiei îndurerate și cerem clarificarea urgentă a cauzelor acestui accident mortal.”

În timp ce autoritățile investighează circumstanțele exacte ale incidentului, comunitatea rămâne marcată de pierderea unui tânăr care avea întreaga viață înainte.

Un alt accident similar a avut loc săptămâna trecută. Un muncitor agricol român din Italia a murit subit în timp ce culegea roșii la o firmă din orașul Crotone. 

Conform informațiilor apărute în presa italiană, românul era angajat în mod legal, iar firma respecta ordonanța regională care interzice munca în intervalul 12.30 - 16.00 din cauza temperaturilor ridicate. 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel