Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Italia rătăcea pe străzi, după ce și-a pierdut memoria. Bogdan și-a regăsit familia care îl credea mort
WhatsApp
Un român de 50 de ani rătăcea pe străzile Romei, după ce și-a pierdut memoria și se refugia noaptea într-un subsol. Un muncitor a fost cel care l-a ajutat.  
Foto: Unsplash

Familia sa îl credea mort: nu mai primise nicio veste de la el și nu reușeau să îi dea de urma. În realitate, însă, Bogdan (numele este fictiv), un român de 50 de ani, își pierduse memoria și trăia ca un om al străzii pe străzile Romei, iar noaptea se refugia într-un subsol din Largo Cannella, în Spinaceto.

 

Românul a fost ajutat de Primăria Romei să își găsească familia



Angajații Primăriei Romei IX Eur, împreună cu un muncitor de la compania municipală care a intervenit, au mers să afle totul despre viața lui. Acest muncitor de la compania municipală, care este de origine română ca și Bogdan, a discutat cu el și a descoperit că bărbatul a fost operat recent și nu-și mai amintea nimic despre trecutul său și nici despre identitatea sa.

Muncitorul a postat apoi poza bărbatului fără adăpost pe grupurile de socializare ale conaționalilor, și așa l-a recunoscut fiica sa ca fiind tatăl ei.

În curând, bărbatul se va putea întoarce la familia sa din România, dar între timp a fost dus la Heidi's House, adăpostul de noapte al municipalității pentru persoanele fără adăpost, unde serviciul este gestionat de Comunitatea Sant'Egidio. Facilitatea este un fost azil care poartă numele primei persoane fără adăpost care a murit în timpul Jubileului și este administrată de voluntari.

 

Bărbatul a vorbit cu fiica sa și urmează să plece în România la familie



De la Heidi's House, Bogdan a putut să o salute cu un apel video pe fiica sa, care îl credea mort și care, bucuroasă că l-a găsit, l-a prezentat - deocamdată doar pe internet - nepoților ei. În curând, bunicul îi va putea întâlni personal.

"Umanitatea și competența birourilor noastre fac diferența. Mi s-a părut corect să fac cunoscută această poveste și să le mulțumesc public voluntarilor de la Sant'Egidio și birourilor noastre pentru umanitatea cu care își fac treaba, cu acel spirit de serviciu, grijă și atenție față de persoanele care onorează munca publică", a explicat cu mândrie președintele Municipalității IX, Titti Di Salvo, conform presei italiene.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG        

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel