Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Italia, achitat după un proces de 10 ani. A fost acuzat pe nedrept
WhatsApp
Un cetățean român în vârstă de 37 de ani a fost achitat de acuzațiile de furt de telefon mobil, tentativă de șantaj și primire de bunuri furate. Procesul ce a durat aproape zece ani s-a încheiat ieri la Tribunalul din Latina Villani.

Românul, care avea deja câteva condamnări anterioare, a fost acuzat că a sustras un telefon mobil de la un băiat minor în ianuarie 2014 și ulterior a încercat să șantajeze victima pentru a-i restitui telefonul.

 

Românul era acuzat că ar fi șantajat un minor după ce i-a furat telefonul

 

Cazul a început pe 3 ianuarie 2014, când inculpatul de naționalitate română a fost implicat în furtul unui telefon mobil, pe care l-ar fi smuls din mâinile unui băiat minor. După presupusa faptă, individul ar fi contactat minorul și i-ar fi cerut 20 de euro și un alt telefon în schimbul restituirii bunului furat. În plus, hoțul a fost acuzat și de primirea unui alt telefon mobil, de asemenea furat dintr-o locuință.

Procurorul Massa a solicitat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru inculpat, subliniind gravitatea acuzațiilor de furt prin efracție, tentativă de șantaj și primire de bunuri furate. Cu toate acestea, apărarea, reprezentată de avocații Alessandro Farau și Marco Nardecchia, a adus în discuție aspecte esențiale în cursul procesului.

 

După 10 ani  românul a fost declarat nevinovat prin hotărâre judecătorească

 

Avocații au contestat identificarea fotografică și recunoașterea incertă, subliniind că probele prezentate nu furnizează suficiente dovezi clare pentru a susține acuzațiile. În ceea ce privește acuzația de primire a bunurilor furate, avocații au argumentat că telefonul inculpatului avea un cod IMEI diferit de cel declarat furat, susținând astfel că nu există o corelare între bunul găsit în posesia inculpatului și fapta comisă.

La finalul camerei de consiliu, judecătorul de la Tribunalul din Latina Villani a emis o achitare totală pentru inculpat, respingând toate acuzațiile. Decizia a survenit pe baza argumentelor prezentate de apărare și a lipsei de probe solide care să susțină faptele imputate inculpatului.

Astfel, acest caz lung și complicat s-a încheiat cu achitarea celui acuzat, punând punct unei perioade de incertitudine judiciară ce a durat aproape un deceniu, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel