Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Italia a murit după trei zile de febră ușoară și stare de vomă. Familia îndurerată încearcă acum să afle ce s-a întâmplat
WhatsApp
Un român în vârstă de 39 de ani a murit, în Italia, după ce a avut o febră ușoară timp de trei zile. Cristian lasă în urmă trei copii și o soție îndurerată. 
Cristian lasă în urmă trei copii și o soție îndurerată (Sursa foto: Profil Facebook)

Un muncitori român din Minerbe (provincia Verona), tatăl a trei copii, a murit la vârsta de 39 de ani, după ce s-a simțit foarte rău la serviciu. Cristian era sudor la IPKarting și în ultimele zile a avut febră și stări de vomă.

De câteva zile, o ușoară febră îl chinuia, împreună cu o senzație constantă de greață. La locul de muncă, simptomele sale s-au agravat: a fugit acasă, incapabil să facă față ritmului zilei, și s-a prăbușit pe podea.

Prima care a încercat să-l resusciteze a fost chiar soția sa, iar apoi au intervenit serviciile de urgență. Din păcate, nu s-a putut face nimic: Cristian Petru Catană, în vârstă de 39 de ani a murit atât de brusc, relatează publicația italiană Mattino di Padova.

S-a simțit rău la locul de muncă

 

Muncitor calificat la o importantă întreprindere veroneză, lasă în urmă trei copii, toți minori. Sora sa, Monica, povestește ce i s-a întâmplat tânărului de 39 de ani: "Cristian se afla luni dimineață la întreprindere. Este sudor într-o companie care lucrează în lumea kartingului. Transpira tot timpul și avea o nevoie permanentă de a merge la toaletă, fie pentru dizenterie, fie din cauza unei senzații puternice de vomă".

Colegii săi, văzându-l în această stare, l-au invitat să meargă acasă pentru a se odihni.

"A ajuns la timp să parcheze și să intre în casă și s-a prăbușit pe podea", continuă Monica.

Soția sa a încercat să-l salveze

 

Soția sa a auzit gâfâieli și a alergat să-l ajute. De la telefon, operatorul 118 a îndrumat-o pe femeie către primul ajutor. Era pentru prima dată când exersa acest tip de manevre de resuscitare.

"Ramona, soția, a executat masajul de resuscitare până la sosirea medicilor și asistentelor. Au continuat timp de aproape două ore, dar, din păcate, nu s-a putut face nimic". Cristian Petru a fost declarat mort.

"Era un om foarte sănătos, nu suferise niciodată de vreo boală anume", subliniază sora sa. "De mai multe zile, însă, avea febră și greață: fusese la medic, dar în cele din urmă aceste simptome fuseseră tratate ca fiind probleme de aciditate sau legate de schimbarea de anotimp". Familia vrea să afle acum ce s-a întâmplat.

Cristian era în Italia din anul 2000

 

Bărbatul de 39 de ani lasă în urmă o soție și trei copii de 17, 11 și 3 ani. Român din Târgu Mureș, el ajunsese în Italia în anul 2000. De atunci locuise mereu în Montagnana, unde era încă foarte cunoscut și respectat. Se mutase în zona Verona, la Minerbe, în urmă cu mai puțin de șase ani.

Lucra de ceva timp ca sudor la IPKarting din Salizzole, tot în provincia Verona: "A călătorit în toată lumea cu această companie, care era implicată și, mai ales, în circuitele internaționale de karting. Cristian era primul care spunea da atunci când i se propunea o călătorie: iubea atât de mult acea profesie și mediul în care lucra", mai spune sora sa.

Pasionat de pescuit și mare cunoscător al sporturilor cu motor, Cristian Petru și-a dedicat o mare parte din timp familiei sale.

Înmormântarea a avut loc joi, 01 iunie, la ora 15.30, în biserica parohială din San Zenone, tot în zona Verona. 

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel