Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Franța a dat zeci de spargeri ajutat de soție
WhatsApp
Un român care fura ajutat de soție, a fost prins și prezentat în fața instanței după o serie de astfel de furturi comise în centrul orașului Lamballe, oraș situat în nord-vestul Franței. 
Un tânăr de 19 ani a fost arestat, după ce l-a înjunghiat pe fostul partener român al mamei sale. „Nu trebuie să o mai atingi”

O persoană de naționalitate română a fost judecat pentru o serie de spargeri comise în mai multe magazine din centrul orașului Lamballe în urmă cu aproximativ o lună. 

Zece magazine din oraș au fost ținta unor spargeri sau tentative de furt în ultimele săptămâni (fie că a fost zi sau noapte). Românul în cauză a fost găsit vinovat în final de cinci furturi comise la sfârșitul lunii ianuarie 2024, pentru restul neexistând dovezi clare. 

Indivizii au acționat uneori în cuplu, tehnica folosită făcând posibilă crearea unei diversiuni: în timp ce soția distrăgea atenția vânzătoarelor sau casierelor, bărbatul dădea imediat atacul la sertarul de numerar.

Românul este de spărgător de meserie

 

Mai mult, reiese că românul judecat la Saint-Brieuc nu era vreun novice în domeniul său: acesta era recidivist având și alte condamnări la activ pentru aceleași infracțiuni. Prezentat în instanță cu recunoașterea prealabilă a vinovăției, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu executare. 

Un alt punct de remarcat, cotidianul Le Télégramme a precizat, că asociația de comercianți „les Vitrines de Lamballe”, a cărei adunare generală urmează să se țină pe 21 februarie, ar fi plănuit să ridice cu această ocazie subiectul „nesiguranței” magazinelor și personalului care cade victimă unor astfel de hoți.

Mai mulți comercianți și-ar dori instalarea de camere video pentru supravegherea străzilor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel