Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român care spera să scape de o amendă din Germania, arestat
WhatsApp
Un român din Germania care avea de plătit o amendă de 7200 de euro a petrecut o perioadă îndelungată în Olanda, iar la revenirea în prima țară, a fost arestat. 

Românul nu a vrut să plătească amenda de 7200 de euro pe care a primit-o și o perioadă a trăit în Olanda. După ce a crezut că amenda și fapta pentru care era căutat s-au prescris, acesta s-a gândit să revină. Doar că acesta figura în continuare în baza de date a poliției din Germania. 

Astfel, poliția federală l-a verificat pe românul de 37 de ani pe autostrada federală 9 din Kranenburg-Wyler după ce a intrat în Germania din Olanda. 

Plata amenzii l-ar fi scăpat de probleme

 

O interogare a datelor personale ale călătorului în baza de date a poliției a arătat că acesta era căutat de parchetul Traunstein cu un mandat de arestare executiv pentru încălcarea Legii Uniunii Europene privind libertatea de mișcare. Persoana condamnată trebuie să plătească o amendă de 7.200 de euro sau să execute o pedeapsă de 120 de zile de închisoare. Astfel, dacă plătea amenda în Germania, era exonerat de orice altă răspundere. Doar că acesta a preferat să plece în Olanda.

Bărbatului i s-au pus cătușele pe loc și a fost dus la secția de poliție federală Kleve pentru identificare și audieri ulterioare. După finalizarea măsurilor procedurale de la birou, poliția federală l-a dus pe român la închisoarea din Kleve pentru că nu a putut plăti amenda datorată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel