Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, care se dăduse drept polițist și a stors o femeie de bani, s-a autodenunțat, măcinat de remușcări
WhatsApp
Un român care a escrocat o femeie de mii de lei, dându-se drept polițist și promițându-i victimei sale că îi va ajuta fiul, s-a autodemascat, motivînd că este măcinat de remușcări.

Un bărbat din comuna Poiana Lacului, care a pretins că este angajat al unei instituţii publice şi poate ajuta o persoană să se angajeze, este cercetat de poliţişti pentru uzurpare de calităţi oficiale, uz de fals şi înşelăciune, într-un dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, bărbatul s-a autodenunțat. Un dosar penal a fost deschis, iar polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești desfășoară cercetări în acest caz, privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, uz de fals și înșelăciune.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, cercetările au fost demarate ca urmare a autodenunţului formulat de bărbatul în vârstă de 34 de ani.

Un român, care se dăduse drept polițist și a stors o femeie de bani, s-a autodenunțat, măcinat de remușcări

 

„Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, desfășoară cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, uz de fals și înșelăciune, conform art. 258, 323 și 244 din Codul Penal. Cercetările au fost demarate ca urmare a autodenunțului bărbatului în cauză, de 34 de ani, din Poiana Lacului.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi folosit o legitimație cu elemente ce fac trimitere către o instituție publică, susținând că ar avea o calitate oficială, promițând unei femei că îl va ajuta pe fiul acesteia să se angajeze în instituția publică, în schimbul sumei de 1.200 de euro, sumă ce ar fi fost remisă către cel în cauză în cursul lunii septembrie 2022. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun” potrivit IPJ Argeș.

IPJ Argeş precizează că în acest dosar continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale care se impun, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel