Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român care cerșește îmbrăcat în Moș Crăciun lângă Paris spune că își caută un loc de muncă: "Mi s-a promis la abator, din ianuarie"
WhatsApp
Un român originar din zona Buzăului cerșește în Mantes-la-Jolie, un oraș aproape lipit de Paris. 

Prezența sa atrage irezistibil atenția trecătorilor. În centrul orașului Mantes-la-Jolie (Yvelines), joi, 7 decembrie 2023 , o persoană fără adăpost îmbrăcată în Moș Crăciun cerșea în fața unei brutării de pe șoseaua națională. 

Ar avea o promisiune de muncă pentru ianuarie

 

Nu provine din Laponia, ci mai degrabă din Carpați, notează presa franceză.  Acest cetățean român ar fi ajuns în Franța, din regiunea Buzău , în urmă cu aproximativ două luni. Mario spune că și-a pierdut soția. Ar avea o mamă bolnavă, și chiar el însuși ar avea ceva probleme de sănătate... De aceea își încearcă norocul aici, relatează aceeași sursă. 

„Încerc să fac bani în așteptarea lunii ianuarie, când, în mod normal, trebuie să merg la muncă într-un abator”, mărturisește acest bărbat de 52 de ani, care are o lacrimă tatuată pe obrazul stâng.

„Nu sunt un hoț sau o persoană necinstită”, asigură românul. 

"De ce ai ales această ținută neobișnuită pentru a cere bani?" întreabă reporterul francez. 

„Este o tradiție în România. Acolo suntem foarte atașați de această sărbătoare, explică el cu ajutorul telefonului său, acest "traducător" în versiune 2.0. Nu port barbă falsă pentru a nu speria oamenii. 

Prezent la cerșit de luni până sâmbătă

Cu ținuta sa colorată, Mario plănuiește să se instaleze acolo de luni până sâmbătă, toată ziua, în perioada sărbătorilor . În această dimineață, "afacerile" nu păreau foarte înfloritoare. Câteva monede se duelau pe fundul paharului folosit pentru cerșit. „Dorm în stradă, uneori în stația de autobuz și, slavă Domnului, supraviețuiesc”, a declarat el, fără să încerce să trezească milă.

Prezența lui remarcabilă nu a fost pe gustul unui al doilea cerșetor cu care a împărțit pentru prima dată această porțiune de trotuar, care pare să-l acuze de "concurență neloială" din cauza costumului colorat pe care-l are și care atrage toată atenția trecătorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel