Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a rămas pieton în vamă. Autoturismul pe care îl conducea fusese furat din Danemarca
WhatsApp
La controlul de frontieră,  p oliţiştii de frontieră Sculeni au descoperit şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Hyundai, fabricat în 2014, care figura în bazele de date ca fiind furat din Danemarca în anul 2017.
Un român a rămas pieton la vamă. Autoturismul pe care îl conducea fusese furat din Danemarca

În data de 06 noiembrie 2023, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism marca Hyundai I40, înmatriculat în R. Moldova.

Cu ocazia efectuării controlului, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Danemarca, alertă introdusă în decembrie 2017.

Cu privire la acest aspect, cetăţeanul aflat la volan a declarat că este angajat ca şofer la o firmă din R. Moldova de transport persoane şi nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul pe care îl conduce este furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, autoturismul în valoare de 25.000 lei fiind reţinut în vederea continuării cercetărilor.

 

Prins la volan, dar fără permis de conducere

 

Un alt român a fost prins conducând pe drumurile publice un tractor fără a deține un permis de conducere. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la un cetățean român, care a încălcat regimul circulației rutiere, conducând pe drumurile publice un tractor fără a deține un permis de conducere.

În data de 06 noiembrie, în jurul orei 16.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Tufești - județul Brăila, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un tractor, marca Landini, ce tracta un utilaj agricol, condus de către un bărbat, cetățean român, în vârstă 54 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului conducătorul auto nu a putut prezenta un permis de conducere valabil. Polițiștii au efectuat verificări suplimentare cu privire la bărbat, rezultând faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel