Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român stabilit în Mexic a povestit de ce a emigrat din țara natală. "În România toată lumea se plânge" - VIDEO
WhatsApp
Un român stabilit în Mexic de șase ani a povestit într-un videoclip postat pe Tiktok motivul pentru care a emigrat din țara de origine. "În România toată lumea e supărată".
Sursă foto: Tiktok @Extranjerosxelmundo

Un român a devenit subiect viral pe rețelele de socializare, explicând motivația din spatele deciziei sale de a-și părăsi țara natală pentru a se stabili în Mexic. Acesta a subliniat că a găsit în țara nord-americană un stil de viață mai satisfăcător și o atitudine mai pozitivă față de viață.

"Aici (n.r în Mexic), oamenii știu să trăiască, deși au două tortilla de mâncat pe zi, nu se plâng și dimpotrivă au dorință de viață. Oamenii știu să se bucure de ceea ce au, apreciază ceea ce au și îmi place asta. În România toată lumea se plânge, toată lumea este supărată", a explicat el.

Individul a evidențiat, de asemenea, pasiunea sa pentru gastronomia mexicană, afirmând că a experimentat o varietate de preparate culinare în cei șase ani petrecuți în Mexico City alături de familia sa.

"Prefer mâncarea mexicană, 30 de kilograme în șase ani. Nu pot spune o mâncare preferată, dar de sezon, chile en nogada, cochinita pibil, quesadillas, esquites, chicken tinga, tacos al pastor și alte lucruri", a menționat el.

Cu toate acestea, nu a fost lipsit de momente amuzante în procesul de integrare în cultura mexicană. El a povestit cum la început, când nu cunoștea bine limba spaniolă, a fost surprins să fie numit "guerito" (n.r diminituiv prietenos pentru cuvântul ”güero”, persoană de culoare albă)  de către localnici, crezând că de fapt îl numesc ”gordito” (n.r grăsuț). 

„Îmi place când merg la piață și toate vânzătoarele îmi spun: ”Da, guerito!”, ”Îți dăm, guerito”, ”Înveselește-te, guerito”. La început, când am ajuns, nu știam spaniolă, dar mi-a fost ciudat să aud că mă numeau ”guerito”,  credeam că își bat joc de mine pentru că mereu înțelegeam că mă numesc ”gordito” ", a adăugat el.

În final, individul a subliniat că Mexicul nu este doar o țară bogată în resurse, ci și un loc vibrat de divertisment, amintindu-și cu plăcere de serialele mexicane pe care le urmărea încă din copilărie.

"Oamenii sunt foarte buni în Mexic și îmi doream să locuiesc aici de când eram copil. Am crescut urmărind mai multe seriale, cel mai cunoscut românilor este Thalía, 'María del Barrio', 'María Mercedes' și 'Marimar'", a adăugat el în videoclipul care a strâns peste 100.000 de vizualizări.

VIDEO



@extranjerosxelmundo Rumano Ama México ???????????????????????????? #rumanoenmexico #extranjerosenmexico #extranjeros #extranjerosxelmundo #extranjerosporelmundo ♬ original sound - Extranjeros X el MundO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel