Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a încercat să schimbe o bancnotă falsă de 500 euro. Scuza bărbatului după ce a fost prins de polițiști
WhatsApp
Un bărbat, în vârstă de 44 ani, este cercetat penal, după ce a încercat să schimbe o bancnotă falsă de 500 euro, a informat, vineri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău.
Un român a încercat să schimbe o bancnotă falsă de 500 euro. Sursa foto - pexels.com

Un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine publică în comuna Podu Turcului a fost direcţionat la o unitate bancară din localitate, pentru că personalul a sesizat infracţiunea.

"La fata locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a declarat că bancnota a primit-o de la un consătean la care a muncit şi pe care o are de două săptămâni, dar s-a decis abia acum să o schimbe. Personalul unităţii bancare a declarat jandarmilor că bărbatul a solicitat schimbarea unei bancnote de 500 de euro, iar în momentul în care a fost verificată în aparatul special au apărut semne de contrafacere", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

Bărbatul a fost condus la sediul Jandarmeriei, unde i-au fost întocmite actele de sesizare a Poliţiei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie de valori falsificate. 

Reamintim că anul trecut autoritățile au efectuat mai multe percheziții la persoane bănuite că au alimentat bancomate cu bancnote euro false. 

 

Români bănuiți că au încărcat bancomate cu bancnote de 500 de euro false. Procurorii DIICOT efectuează mai multe percheziții

 

Patru percheziţii domiciliare au fost efectuate, anul trecut, în luna mai, în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a unor bancnote falsificate.

''La data de 03.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, efectuează 4 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune'', informează DIICOT.

În cauză s-a reţinut că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate.

Dintre acestea, doar şase bancnote au fost reţinute de aparatele multifuncţionale, restul fiind acceptate. ''Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât şi pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber'', precizează sursa citată.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel