Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a fost atacat cu ciocanul în Italia de doi bărbați pentru o postare pe Facebook
WhatsApp
O postare pe Facebook s-a transformat într-un atac violent și amenințări cu moartea în Cingoli, Italia, unde doi bărbați au fost arestați pentru agresarea unui român de 35 de ani. 
Un român a fost atacat cu ciocanul în Italia de doi bărbați pentru o postare pe Facebook

Cei doi agresori, Salvatore Biondo, în vârstă de 37 de ani, originar din Caltanissetta, și Yuri Piattella, de 34 de ani, născut în Jesi, dar rezident în Cingoli, s-au prezentat la locuința victimei, un român de 35 de ani, cu intenția clară de a-i face rău.

Motivul atacului pare să fie un comentariu lăsat de victimă la o fotografie pe Facebook, postată cu ceva timp în urmă, care i-a iritat profund pe cei doi, conform presei străine.

 

Atacul violent

 

Înarmați cu un ciocan, cei doi bărbați au ajuns la clădirea în care locuia victima în jurul orei 9:50 dimineața. Înainte de a ajunge la apartamentul acestuia, au sunat insistent la toate interfoanele clădirii, până când au reușit să intre. Odată ajunși în fața ușii victimei, aceștia au folosit ciocanul pentru a o sparge și au pătruns în locuință. Fără niciun avertisment, cei doi l-au atacat pe bărbatul român cu lovituri repetate de pumni și picioare.

În timpul altercației, Biondo a fost surprins de carabinieri în timp ce amenința victima cu expresii violente precum „Oricum te omor”, având în mână un ciocan pe care încă mai era atașată eticheta de preț. Victima, lovită la cap și față, a reușit să fugă din locuință, coborând în stradă într-o stare gravă.

 

Răni și intervenția autorităților

 

Românul de 35 de ani a suferit multiple răni, inclusiv contuzii severe la cap și față, o entorsă la mână și diverse vânătăi pe corp. Prognosticul medical indică o recuperare de cel puțin 25 de zile, însă atacul ar fi putut avea consecințe mult mai grave dacă victima nu ar fi reușit să fugă. Fața acestuia era complet însângerată atunci când a fost găsit de autorități.

În scurt timp, carabinierii și o echipă de ambulanță au ajuns la fața locului. Cei doi agresori au fost imobilizați și arestați fără incidente majore. De asemenea, victima a primit îngrijiri medicale pe loc, înainte de a fi transportată la spital pentru investigații suplimentare.

 

Arestul și audierile

 

Salvatore Biondo și Yuri Piattella au fost acuzați de violare de domiciliu și vătămare corporală gravă. În aceeași zi, cei doi bărbați au fost aduși în fața instanței pentru o audiere de validare a arestului. Judecătorul Domenico Potetti, de la tribunalul din Macerata, a aprobat cererea procurorului Francesca D’Arienzo de a impune măsuri preventive în închisoare pentru ambii agresori.

În timpul audierilor, ambii inculpați au ales să nu răspundă la întrebările procurorului, fiind apărați de avocații Luca Pascucci și Francesca Petruzzo. Apărarea a solicitat timp pentru a pregăti o strategie juridică adecvată, iar procesul a fost amânat pentru o nouă ședință, programată pentru ziua următoare.

 

Reacția comunității

 

Incidentul a creat un val de șoc și indignare în rândul localnicilor din Cingoli, care au fost martori ai desfășurării violente. Utilizarea unui simplu comentariu pe o rețea de socializare drept pretext pentru o astfel de agresiune brută a ridicat întrebări serioase cu privire la impactul pe care platformele online îl pot avea asupra comportamentului social și la nevoia de a reglementa astfel de situații.

Acum, comunitatea așteaptă cu interes rezultatul anchetei și al procesului, sperând că cei vinovați vor fi pedepsiți conform legii, iar astfel de acte de violență vor fi prevenite în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel