Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a făcut topul celor mai costisitoare cheltuieli lunare în Anglia. „O extracție dentară costă 200 de lire” / VIDEO
WhatsApp
Un român stabilit în Marea Britanie a făcut topul celor mai scumpe servicii din această țară. 
Foto: Capturi de ecran / Sursă: TT @povestidinbeci

Un român din Marea Britanie a detaliat într-un videoclip pe TikTok cele mai costisitoare cheltuieli lunare în Anglia.

Potrivit acestuia, asigurarea auto reprezintă una dintre principalele cheltuieli, variind între 100 și 200 de lire pe lună, în funcție de circumstanțe. În continuare, a subliniat că persoanele care au nevoie de servii dentare suportă costuri semnificative. De exemplu, o extracție dentară minoră care poate ajunge la aproximativ 200 de lire.

Pe lângă aceste cheltuieli, întreținerea locuinței, în special facturile pentru curent și gaze, constituie o povară financiară considerabilă. Aceste cheltuieli pot fi atât de ridicate încât, în sezonul rece, suma totală pentru utilități poate echivala cu valoarea unui salariu.

„Ce te rupe în Anglia la buzunar? Hai să aflăm împreună! În primul rând, începem cu asigurarea la mașină. O asigurare la mașină începe la 100 de lire până la 200, 200 și ceva, lunar, depinde de situație, bineînțeles. Pe lângă asigurarea de la mașină, avem și stomatologul. Când mergi la dentist, lași acolo o căruță de bani. O extracție costă în jurul a 200 de lire. Vorbim de o extracție minoră, nu intervenții mai complicate. 

Pe ultimul loc: Întreținerea, în special curent și gaze. Plătești o căruță de bani pentru curent și gaze. Cele două sunt scumpe și pentru oamenii care lucrează pe un salariu destul de mare. Poți să ajungi să plătești pe întreținere poate chiar și un salariu pe perioada iernii.”, a povestit românul.

Comparație cu România

 

Asigurarea la mașină: În România, costul asigurării auto poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de asigurare, istoricul de daune al șoferului și tipul de vehicul. În general, pentru o asigurare de răspundere civilă auto (RCA), prețul mediu anual poate fi între 400 și 1.000 de lei. Asigurările facultative, precum cele pentru casco, sunt mai scumpe și pot începe de la aproximativ 1.000 de lei pe an, ajungând la sume mai mari în funcție de valoarea vehiculului și acoperirile incluse.

În România, costurile pentru gaz și curent pot varia în funcție de consum, furnizor și zona geografică. În general:

Gaz: Prețul gazului pentru consumatorii casnici a fost reglementat și, în funcție de furnizor și de cantitatea consumată, poate varia. În 2024, prețul mediu al gazului pentru consumatorii casnici era în jurul valorii de 0,30 - 0,35 lei/kWh, dar poate fi diferit în funcție de contract și furnizor.

Curent: Prețul mediu al energiei electrice pentru consumatorii casnici era în jurul valorii de 0,60 - 0,70 lei/kWh, dar acest tarif poate varia în funcție de furnizor și de pachetul ales. De asemenea, există taxe suplimentare și tarife diferențiate pentru diferite intervale orare, cum ar fi tarifele pe timp de zi și pe timp de noapte.

La fel ca gazul și curentul, costul lucrărilor dentare în România variază în funcție de tipul de tratament, complexitatea acestuia și locația clinicii. Iată câteva exemple de prețuri medii pentru diverse proceduri dentare:

- Consultație: Aproximativ 50 - 150 lei.
- Curățare profesională (detartraj): 150 - 300 lei.
- Plombă: 100 - 500 lei, în funcție de tipul materialului utilizat.
- Extracție dentară simplă: 200 - 500 lei.
- Extracție dentară complexă: 500 - 1.000 lei.
- Tratament de canal (endodontie): 400 - 1.000 lei, în funcție de numărul de canale și complexitate.
- Fațete dentare: 1.000 - 2.500 lei per dinte.
- Implant dentar: 2.500 - 5.000 lei, inclusiv coroana dentară.

În concluzie, se pare că în Anglia prețurile pentru asigurarea auto, gaze și electricitate sunt mai mari, în timp ce lucrările dentare sunt relativ comparabile în ambele țări, dar pot varia în funcție de specificul fiecărui tratament.

VIDEO

 

@povestidinbeci Ești de aceeași părere? Urmărește acest canal pt conținut zilnic! #fyp #anglia #viatainstrainatate #preturi #scumpiri #romaniinuk???????????????? ♬ Photograph - Melodia Simples

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel