Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu autoturismul în care transporta mii de pachete cu țigări
WhatsApp
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au acordat primul ajutor unui maramureșean care s-a răsturnat cu mașina plină cu țigări. Șoferul, care a fost transportat la spital şi a cărui stare de sănătate este bună, este cercetat pentru contrabandă.  
sursa Poliția de Frontieră

Potrivit Poliției de Frontieră, ieri, în jurul orei 20.00, în cadrul unei acțiuni organizate, politistii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au procedat la urmarirea unui autoturism înmatriculat în România. Oamenii legii aveau informații potrivit cărora acesta transporta țigări de contrabandă.

Pe DN 18, între localitățile Petrova și Rona de Sus, județul Maramureș, autoturismul a fost găsit răsturnat. Șoferul, un român, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în judeţului Maramureș, se afla in maşina răsturnată, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 15 colete voluminoase cu țigări.

Polițiștii de frontieră au solicitat prezența unei ambulanțe care l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, pentru îngrijiri de specialitate.

 

G Ad:

S-a răsturnat cu autoturismul în care transporta peste 12.000 pachete cu țigări

 

"În urma inventarierii coletelor din autoturismul în cauză, s-a constatat că acestea conțin 12.330 pachete țigări cu inscripția Duty-Free și timbru Belarus, în valoare de peste 143.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, se derulează cercetări cu privire la producerea accidentului.

Totodată, autoturismul în valoare de 100.000 lei urmează a fi indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar șoferul, care în urma consultului medical este în afara oricărui pericol, este cercetat acum de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă", informează Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Captură de țigări la granița de est a României. Polițiștii au reținut doi contrabandiști

 

La începutul acestui an, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Tarna Mare - I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 7.500 pachete cu ţigări în valoare de 87.750 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Doi cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi pentru contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru documentarea activităţilor infracţionale sub supravegherea unui procuror.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Seacă, patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, oamenii au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

 

7.500 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free au fost confiscate

 

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, celelalte două persoane fugind pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care imediat au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului, au fost descoperite nouă colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free.

Ţigările în valoare de 87.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

În continuare, verificările sunt efectuate sub directa supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
17 mai 2022, 19:43
DCMedical.ro
17 mai 2022, 17:01
DCBusiness.ro
17 mai 2022, 23:06
DefenseRomania.ro
16 mai 2022, 22:32
DCBusiness.ro
17 mai 2022, 23:06
DefenseRomania.ro
16 mai 2022, 22:32
DCNews.ro
17 mai 2022, 19:43
DCMedical.ro
17 mai 2022, 17:01
Spectacola.ro
17 mai 2022, 18:37
Spectacola.ro
17 mai 2022, 18:37
RadioDCNews.ro
17 mai 2022, 19:40
RadioDCNews.ro
17 mai 2022, 19:40
Astrosens.ro
11 mai 2022, 20:24
Astrosens.ro
11 mai 2022, 20:24