Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a ajuns după gratii în Italia: bărbatul ademenea trecătorii cu jocul Alba-Neagră și le lua banii
WhatsApp
Un român este acuzat în Italia de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Bărbatul a fost reținut de ofițerii de la Poliția Sondrio,  în baza unei dispoziții emise de Tribunalul Imperia.
Un român a ajuns după gratii în Italia, bărbatul câștiga bani din jocul Alba-Neagră

În dimineața zilei de 14 ianuarie 2024, o patrulă de la Poliția Sondrio, coordonată de comisarul șef Niccolò Battisti, a reținut, în baza unei dispoziții emise de Tribunalul Imperia, un bărbat originar din România, acuzat de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii, care se desfășoară zilnic controale pe întreg teritoriul provinciei, în urma activităților de investigație, l-au găsit pe român în Livigno, în compania altor compatrioți.

Românul, cu numeroase dosare penale pentru infracțiuni similare, organiza jafuri calificate prin „jocul celor trei clopote”. În special, după ce își atrăgea clienții și îi invita să mizeze pe unul dintre cei 3 clopoței, reușea să-i lase fără bani. La încheierea formalităților, persoana arestată a fost condusă la secția de poliție Sondrio și pus la dispoziția autorităților judiciare.

Reamintim că anul trecut, peste 20 de români, membri ai unei grupări de crimă organizată, al cărei lider se află în România, au fost arestați la Paris. Anchetatorii estimează cifra de afaceri a bandei la aproximativ un milion de euro, câștigați din jocul Alba-Neagra.

 

Maxi-escrocherie românească la Paris; făceau minim 3000 de euro/zi: 22 de români din banda „Scorpionii“, săltați de peste 100 de polițiști

 

Potrivit raportului de analiză a jandarmeriei privind criminalitatea organizată în 2022, aproape jumătate dintre inculpații din cazurile de criminalitate imobiliară sunt implicați în prezent în jocul de tip "shell game" (alba-neagra)

În după-amiaza zilei de 26 iunie, la Paris, cinci mese de joc au fost instalate pe aleile de pe Champs de Mars și alte trei în straturile de flori de la Trocadéro. Echipamentul, așezat în mijlocul mulțimii de turiști, era rudimentar: un covoraș, trei pahare și o minge mică. Miza minimă este de 50 de euro. Dacă jucătorul reușește să găsească mingea sub cupă, primește dublul mizei.

Deși jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat în zonele foarte turistice ale Parisului. Escrocheria este instalată în jurul unui maestru de joc care joacă cu cărți sau cupe și o minge mică. Apoi, "baronii" se prefac că joacă pentru a-i atrage pe turiști în joc și a crește miza.

Dar „mica afacere“ a fost dată peste cap. Într-o razie care a mobilizat aproximativ o sută de polițiști din regiunea pariziană, 22 de membri ai unei grupări comandate din România au fost arestați luni 26 și marți 27 iunie 2023. Aceștia participau și supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului și jocuri de alba-neagra în capitala Franței.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel