Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un profesor plătit cu 3000 euro pe lună nu a mai venit la muncă de 21 de ani. Rector: "Nu exclud să-l concediem"
WhatsApp
Situație incredibilă în Italia: un profesor-cercetător nu s-a mai prezentat la universitate de 21 de ani, dar a continuat să-și primească salariul.
O profesoară din Italia dă cărțile pe față: „Trebuie să dai mită statului pentru protecție” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un cercetător de la catedra de Științe Aplicate - Sectorul Mediului, al Universității din Urbino, titular din 1997, primește lunar un salariu cuprins între 2.500 și 3000 de euro pe lună. Dar, după cum relatează Il Resto del Carlino, acesta nu s-a mai prezentat la muncă și nu a mai trimis vreo cercetare din anul 2003. 

Publicația a reușit să ia legătura cu profesorul, care a spus: "E adevărat, nu am mai făcut cercetări din 2003. Cariera mea s-a prăbușit pentru că am făcut foarte multe proiecte, dar fără să primesc fondurile necesare. Așa că am rămas acasă și sunt plătit pentru că am titularizare. Dar nici măcar nu am calculator și nu-l cunosc pe directorul departamentului. O să mă întorc foarte curând la universitate să văd cât mi-a mai rămas până la pensionare”.

Răspunsul Universității


Rectorul Universității din Urbino, Giorgio Calcagnini, a răspuns ziarului din Bologna:

„Avem peste 350 de profesori și chiar nu-l cunosc pe acest coleg. Am primit rapoarte despre absența lui prelungită. Acum aștept ca directorul departamentului să-mi trimită o notă oficială care să ateste absența constantă a acestui cercetător. E o categorie care nu are obligații speciale, cu siguranță, nu trebuie să se ponteze zilnic, dar este clar că trebuie să facă cercetări. Dacă nu a produs nimic de 21 de ani și continuă să primească un salariu, trebuie clarificat totul și imediat după aceea luate măsurile necesare. Am citit diferite rapoarte pe care le-am primit acum despre el și nu exclud posibilitatea concedierii. Judecătorul în dreptul muncii va clarifica dacă poate fi concediat, dar nu este o situație de tolerat. Alți angajați îmi spun că școala nici măcar nu-i știe numărul de telefon”.

Directorul departamentului, Andrea Vicerè, a răspuns la rândul său: „L-am căutat în mod repetat, dar fără succes. Nu mi-a răspuns și nu s-a prezentat niciodată la secție, la universitate. Cu toate acestea, vreau să spun că nu eu sunt angajatorul lui, rectorul are acest rol”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel